Η δραματική επιστολή μιας Ελληνίδας από την Ιταλία: Δεν καταλάβαμε πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Κι άρχισαν οι θάνατοι! | dete

Η δραματική επιστολή μιας Ελληνίδας από την Ιταλία: Δεν καταλάβαμε πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Κι άρχισαν οι θάνατοι!

«Η Θεώνη Χρονοπούλου ζει στην πόλη Oderzo στο Τρεβίζο. Μέσα από την ανάρτησή της στο Facebook, περιγράφει τι συνέβη με τον κορωνοϊό στην Ιταλία, την αμέλεια που υπήρξε από την πλευρά των πολιτών αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης, επικεντρώνοντας ωστόσο στην ευθύνη των πολιτών».
« Στην αρχή ήταν όπως στην Ελλάδα! Λίγα κρούσματα από δω κι από κει και κάποια συγκεντρωμένα στη Πάντοβα και στο Μιλάνο όπως τώρα στην Ηλεία! Τρομάξαμε, αλλά δεν δώσαμε τη σημασία που έπρεπε! Με μια κυβέρνηση (που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου που ανήκει) που κανείς τους δεν έχει διοικήσει ούτε μια μικρή εταιρεία, χωρίς την παραμικρή εμπειρία σε καταστάσεις κρίσης και χωρίς να παίρνει βοήθεια από τους πιο ειδικούς για να μην παραδεχτεί την ανικανότητά της, να παίρνει τη μία λάθος απόφαση μετά την άλλη!

Κι από την άλλη εμείς που έχουμε ίσως τη μεγαλύτερη ευθύνη, υποτιμήσαμε τη δύναμη του ιού και τη δυνατότητα εξάπλωσής του, το πήραμε αψήφιστα και δεν ακυρώναμε ταξίδια, εξόδους και δραστηριότητες!

Όταν σαν πρώτο μέτρο έκλεισαν τα σχολεία οι γονείς διαμαρτύρονταν για το που θα αφήνουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά! Που είναι απόλυτα φυσιολογικό! Όταν έκλεισαν τα αεροδρόμια διαμαρτύρονταν γιατί τους χαλούσαν τη διασκέδαση ή τις δουλειές! Κι αυτό φυσιολογικό! Το θεωρούσαμε υπερβολή!

Και κανείς δεν έμενε σπίτι του! Δεν άφηναν τον καφέ ή το βραδινό ποτό με τους φίλους! Δεν αφήναμε το καθιερωμένο γεύμα στο αγαπημένο μας εστιατόριο! Τα παιδιά δεν είχαν σχολείο αλλά τα αφήναμε να βγαίνουν να βλέπουν και να παίζουν με τους φίλους τους! Ή να πάνε στους παπουδες! Στις παιδικές χαρές, στους παιδότοπους! Φυσιολογικό έτσι; Να μην κλειστούν μέσα τα παιδιά!

Δεν καταλάβαμε πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Κι άρχισαν οι θάνατοι! Τα παιδιά δύσκολα αρρωσταίνουν αλλά αρρωσταίνουν, ή γίνονται φορείς και πάνε στους παππούδες, στους γονείς! Κι άρχισαν οι θάνατοι!

Γιατί οι παπουδες δεν άφηναν το καφενείο για κάτι τόσο ασήμαντο! Κι άλλοι θάνατοι!

Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει στους έφηβους τι να κάνουν! Αυτοί είναι μάγκες, ξέρουν καλύτερα! Κι άλλοι θάνατοι! Γιατί ενώ είχαν κλείσει όλα τα υπόλοιπα, τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά! Και οι κουρασμένες ανάσες εκτοξεύονταν όχι ένα μέτρο απόσταση αλλά παντού στον χώρο!

Κι άλλοι νοσούντες κι άλλοι θάνατοι! Γιατί οι «σύγχρονοι άνετοι» ντρέπονται να βάλουν τη μάσκα ή τα γάντια… Κι αυτά είναι πολύ λίγα δείγματα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.

Της σιγουριάς μας ότι δεν θα συμβεί σε μας!

Και είναι τόσο απλό! Στους παππούδες μας ζήτησαν να πάνε στον πόλεμο! Σε μας ζητούν να κάτσουμε στο ντιβάνι!

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος φίλοι μου να το σταματήσουμε! Γιατί το σύστημα υγείας δεν θ´αντεξει για πολύ ακόμα! Εδώ προβλέπουν μια άνοδο απίστευτη στις επόμενες μέρες! Ο κυβερνητης του Βένετο είπε πως αν δε μείνουμε σπίτια μας θα φτάσουν σε σημείο να βγάζουν τους αρρώστους από τα νοσοκομεία για να εισάγουν τους νοσούντες από το covid-19!

Προβλέπουν γύρω στα 2.000.000 νοσούντες μόνο από την επαρχία Βένετο!

Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε;

Γι’ αυτό ήθελα να σας παρακαλέσω, να σας ικετέψω φίλοι και συμπατριώτες μου στην ωραία μας Ελλάδα!

Ό,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση (που επαναλαμβάνω ποσώς με ενδιαφέρει που ανήκει). Σεβαστείτε τα! Μείνετε σπίτι σας! Μην υποτιμάτε και μην σνομπάρετε την υπερβολή στα μέτρα που θα παρθούν! Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας! Δύο εβδομάδες αξίζουν τη ζωή σας ολόκληρη! Ξέρω πως είναι δύσκολο! Πιστέψτε με, θα φαίνεται σαν να σταμάτησε η ζωή! Όμως θα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο! Μονο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας! Εμείς είμαστε Τρίτη εβδομάδα στο σπίτι! Πιστέψτε το και μη σας φαίνεται υπερβολικό!

Γιατί δεν είναι! Χρειάστηκαν τόσοι θάνατοι και τόσο μεγάλη εξάπλωση για να το καταλάβουμε!

Βρείτε να κάνετε πράγματα που θα κάνουν ευχάριστη τη διαμονή σας μέσα στο σπίτι για εσάς και τα παιδιά σας! Είναι δύσκολο! Αλλά όχι ακατόρθωτο! Πρέπει να το κάνετε! Αν εμείς το είχαμε κάνει από την αρχή δεν θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία!

Δεν προσπαθώ να σας φοβήσω! Είναι αυτό που σκεφτόμασταν κι εμείς στην αρχή όταν το ακούγαμε! «Ναι σιγά μη μας φοβήσει μια ίωση! Βρε δεν πα να λέτε! Εμείς δεν θα σταματήσουμε να ζούμε για έναν ιό!». Όμως σταματήσαμε! Κι είμασταν πολλοί!

Σας παρακαλώ μείνετε σπίτια σας! Σας το λέω με όλη την αγάπη που έχω για τη χώρα μου! Αυτό το μοναδικό στολίδι σε όλοκληρο τον κόσμο, που είμαι υπερήφανη να εκπροσωπώ όπου κι αν βρεθώ!

Σας ευχαριστώ».