Η Διεθνής Αμνηστία στους καταυλισμούς προσφύγων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λέσβο | dete

Η Διεθνής Αμνηστία στους καταυλισμούς προσφύγων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λέσβο

Σε καταυλισμούς προσφύγων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λέσβο θα βρεθεί από αύριο και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου η Διεθνής Αμνηστία, με στόχο να αξιολογήσει τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά ή παραμένουν παγιδευμένοι στην ηπειρωτική χώρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το έντονο κρύο εξαιτίας της τραγικής έλλειψης κατάλληλων υποδομών», αναφέρει η Μόνικα Κόστα, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για θέματα Μετανάστευσης σε σχετική ανακοίνωση.

«Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση αποτελεί άμεση συνέπεια της πίεσης που έχουν ασκήσει η ΕΕ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το σφράγισμα του βαλκανικού διαδρόμου, χωρίς να εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τη μετεγκατάσταση. Απορρέει επιπλέον από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία παγιδεύει τους αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά με σκοπό να παραμείνουν επιλέξιμοι για να επιστραφούν στην Τουρκία», προσθέτει η κ. Κόστα.