Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δίνει 150.000 ευρώ σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Αφρική

23.09.2020 / 19:57
Germany Climate Thunberg

Το ποσό των 150.000 ευρώ θα καταβάλει η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη στήριξη «ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης στην Αφρική», μέσω του ιδρύματός της που δημιουργήθηκε πρόσφατα, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, η ΜΚΟ που ειδικεύεται στην ηλιακή ενέργεια Solar Sister, καθώς και η μη κυβερνητική οργάνωση Oil Change International, θα λάβουν η καθεμία το ποσό των 50.000 ευρώ.

«Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επηρεάζει όλους μας. Όμως, όλοι δεν υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε η Σουηδή ακτιβίστρια σε σχετική ανακοίνωση. Και πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Αφρική πλήττεται δυσανάλογα από την κλιματική κρίση, ενώ συμβάλλει σε αυτή στο μικρότερο βαθμό».

Το Ίδρυμα Greta Thunberg θεμελιώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, μετά το βραβείο Right Livelihood που απέσπασε η νεαρή Σουηδέζα, το οποίο συνοδεύεται από ένα εκατομμύριο σουηδικές κορώνες (λίγο λιγότερα από 100.000 ευρώ). Το ίδρυμα είχε σημαντική εισροή χρημάτων αυτό το καλοκαίρι.

Τον Ιούλιο, η νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα κέρδισε το βραβείο Gulbenkian for Humanity, ένα πορτογαλικό βραβείο που συνοδεύεται από οικονομικό έπαθλο ενός εκατομμύριου ευρώ.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε υποσχεθεί να δωρίσει όλα τα χρήματα μέσω του ιδρύματός της σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Το βραζιλιάνικο σκέλος του κινήματος Fridays for Future και το Ίδρυμα Stop Ecocide έλαβαν 100.000 ευρώ το καθένα.

Γνωστή γιατί από το 2018 διέδωσε το απεργιακό κίνημα και τις διαδηλώσεις των νέων για το κλίμα, η ηγερία του κινήματος «Παρασκευές για το Μέλλον» επέστρεψε στο σχολείο στα τέλη Αυγούστου, μετά μια 12μηνη άδεια που είχε λάβει από το σχολείο. Την Παρασκευή, η Γκρέτα αναμένεται να συμμετάσχει σε ημέρα διεθνούς δράσης του κινήματος, από τη Στοκχόλμη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα