Η Γερμανία είναι ο νέος γαστρονομικός προορισμός: 292 εστιατόρια έχουν αστέρια Michelin | dete

Η Γερμανία είναι ο νέος γαστρονομικός προορισμός: 292 εστιατόρια έχουν αστέρια Michelin

Τα εστιατόρια στη Γερμανία που έχουν βραβευθεί με ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin ανέρχονται ήδη σε 292, καταρρίπτοντας ένα νέο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον Μισέλ Ελίς, διευθυντή παγκοσμίως του Guide Michelin, η Γαλλία που κατέχει την πρωτιά στον τομέα αυτόν αρχίζει να ανησυχεί... καθώς η βίβλος της γαστρονομίας απονέμει νέα αστέρια και επισημαίνει νέες τάσεις στη γειτονική της χώρα.

Η λίστα των Top 10 ρεστοράν τριών αστέρων παραμένει αμετάβλητη.

Πρωτεύουσα της γαστρονομίας παραμένει η Μπάιερσμπρον, μια κωμόπολη 15.000 κατοίκων, κοντά στη Φρόιντενστατ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Schwarzwaldstube

Στα δύο τριάστερα εστιατόρια "Barreis" και "Schwarzwaldstube" προστίθεται το "Schlossberg" που βραβεύτηκε με δύο αστέρια, ενώ υπάρχουν αρκετά ακόμη που φημίζονται για την πρωτοποριακή κουζίνα τους.

Nenio

Μεταξύ των μεγάλων πόλεων, το Ντίσελντορφ περιλαμβάνεται σε αυτές που κοσμούνται από εστιατόρια βραβευμένα από τον Οδηγό Michelin.

Στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, τρία εστιατόρια βραβεύονται τώρα με ένα αστέρι: τα "Bread & Roses", "Le Flair" και "Nenio". Το Βερολίνο, με επτά ρεστοράν τριών αστέρων και 12 με ένα αστέρι, παραμένει ένα γαστρονομικό hotspot της Ευρώπης.

Geisels Werneckhof

Οι βραβευθέντες της χρονιάς είναι τρεις σεφ οι οποίοι αρχικά είχαν αποσπάσει δύο αστέρια: ο Μάρκο Μίλερ του "Rutz" στο Βερολίνο, ο Τρίσταν Μπραντ του "Opus V" στο Μάνχαϊμ και ο Τόχρου Νακαμούρα του "Geisels Werneckhof" στο Μόναχο.

Ο Μίλερ ανακάλυψε νέες γεύσεις με κόκκινα παντζάρια και λάχανο για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, ο Νακαρούνα εμπνέεται από τον πλούτο του περιβολιού.

Επιπλέον, οι γευσιγνώστες διαπίστωσαν ότι όλο και περισσότερα εστιατόρια στη χώρα προτείνουν κουζίνα υψηλού επιπέδου εξασφαλίζοντας ωστόσο ένα ανέμελο και απλό περιβάλλον για τον πελάτη, μια τάση προς το casual dining που προσελκύει κυρίως το νεαρό κοινό.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)