«Η Βιολέτα Πήγε Στον Ουρανό» από τον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο στα Βραχναϊκα | dete

«Η Βιολέτα Πήγε Στον Ουρανό» από τον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο στα Βραχναϊκα

Μια ταινία γεμάτη από το μουσικό έργο, τις αναμνήσεις, τις αγάπες και τις ελπίδες της Βιολέτα Πάρρα - με την σκηνοθετική υπογραφή του ΑΝΤΡΕΣ ΓΟΥΝΤ  - παρουσιάζει την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος στα Βραχναϊκα, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η ταινία αποτελεί μία σκληρή αποτύπωση της πραγματικότητας σε ότι αφορά τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της περιόδου που αναφέρεται και φέρνει τον θεατή και αποδέκτη των μηνυμάτων της στα όρια των συναισθημάτων του.

Πρόκειται για το «προϊόν» μιας μαγικής κινηματογραφίας, με νατουραλιστικές αναπαραστάσεις ενός “μύθου”, που άφησε ιστορία στην πολιτιστική ζωή της Χιλής.

H ταινία, σκιαγραφεί το πορτρέτο της διάσημης για την πολιτική της δράση τραγουδίστριας Βιολέτα Πάρα (1917-1967) που στην ταινία υποδύεται εξαιρετικά η Χιλιανή θεατρική ηθοποιός Γκαμπριέλα Αγκουιλέρα.

Συντελεστές:

Σκηνοθέτης: Andrés Wood

Σεναριογράφος: Eliseo Altunaga

Πρωταγωνιστούν: Francisca Gavilán, Thomas Durand. Christian Quevedo, Gabriela Aguilera, Roberto Farías, Stephania Barbagelata

Είδος: Βιογραφική

Γλώσσα: Ισπανικά

Διάρκεια: 110 λεπτά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ