Η Βίκυ Σταμάτη, ο Ακης, τα ποτήρια Μπακαρά και το χαστούκι σε Φιλιππινέζα | dete

Η Βίκυ Σταμάτη, ο Ακης, τα ποτήρια Μπακαρά και το χαστούκι σε Φιλιππινέζα

Απίστευτες λεπτομέρειες για την πλουσιοπάροχη ζωή του ζεύγους Τσοχατζόπουλου-Σταμάτη έδωσε στην κατάθεσή της η πρώην σύζυγος του Νίκου Ζήγρα, Σόνια Λεοντοπούλου.

Χαρακτήρισε τον Νίκο Ζήγρα alter αego του πρώην υπουργού, αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε ζωηρές αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία του.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως η Βίκυ Σταμάτη «ζούσε μια ζωή πλουσιοπάροχη».

Η Φιλιππινέζα, το χαστούκι και τα ποτήρια Μπακαρά...

Οπως είπε η μάρτυρας, με τη Βίκυ Σταμάτη είχε συναντηθεί συνολικά επτά φορές. «Αρνήθηκα τέσσερις προσκλήσεις της κ. Σταμάτη, η μία εκ των οποίων ήταν για την παρουσίαση του βιβλίου της - δεν είμαι αυτού του στιλ άνθρωπος. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ζούσε, ήταν πολυτελέστατος», ανέφερε η κυρία Λεοντοπούλου και αναφέρθηκε μάλιστα και σε μία από τις εμπειρίες της που είχε σε κοινό ταξίδι της με τη ζεύγος Τσοχατζόπουλου.

«Ήμασταν σε ένα εστιατόριο στη Βιέννη και εκεί είχαν κάτι ποτήρια που στέκονται πλαγίως. Είπα εγώ ότι με εκνευρίζουν γιατί έβλεπα ότι το νερό θα χυθεί. Τότε, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε "Βίκυ μου, έχουμε κι εμείς τέτοια". Και τότε εκείνη του απάντησε: "Μα, αγάπη μου, τα δικά μας είναι Μπακαρά"».

Η κ. Λεοντοπούλου συνέχισε λέγοντας για τη Βίκυ Σταμάτη πως είχε χαστουκίσει μια Φιλιππινέζα υπηρέτρια της, την οποία η ίδια είχε κρύψει στο σπίτι της. «Της είχε πάρει και το διαβατήριο» είπε.

Η πιο μελανή περίοδος

Αναφερόμενη στη σχέση της με τον εξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου είπε: «Η περίοδος που έζησα με τον Νίκο Ζήγρα ήταν η πιο μελανή της ζωής μου. Όπως οι Γερμανοί με τον Χίτλερ έχουν το μαύρο στίγμα, έτσι ένιωθα και εγώ που ήμουν μαζί του».

Πρόσθεσε πως μετά τον χωρισμό τους «κυκλοφορούσα στη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω τι λέγανε από πίσω μου. Ευτυχώς που έγινε μετά η δίκη και απελευθερώθηκα. Πέρναγα έξω από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και αισθανόμουν ότι με κουτσομπολεύουν. Κάποιοι άνθρωποι θα γνώριζαν ότι ο Ζήγρας έχει πάρει χρήματα, σίγουρα το ίδιο θα πίστευαν και για μένα».

Τσιγκούνης ο Ζήγρας

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας επανέλαβε όσα είχε καταθέσει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα εκ νέου τον Ν. Ζήγρα... τσιγκούνη. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχε μια τσιγκουνιά πολύ παράξενη, όσο είμαστε μαζί κάναμε δυο ταξίδια, τα υπόλοιπα ταξίδια του ήταν Βιέννη, Σάλτσμπουργκ κ.α. μόνος του. Στο σπίτι που μέναμε μαζί δεν είχαμε για έξι μήνες ούτε κουρτίνες, ούτε μαχαιροπίρουνα. Έμαθα ότι διακινούσε εκατομμύρια από τους δυο εισαγγελείς που τον ανέκριναν. Ένιωσα ότι ζούσα σε ένα ψέμα».

Μάλιστα, τόνισε ότι ο Ζήγρας ήταν το alter ego του υπουργού και πως λειτουργούσε ως ασπίδα προστασίας του: «Αισθανόμουν ότι είχε εκπαιδευτεί για να προστατεύει ένα υψηλό πρόσωπο. Από τον κ. Ζήγρα γνώρισα οκτώ ανθρώπους και οι οκτώ ή είναι φυλακή ή είναι κατηγορούμενοι. Η μόνη που είμαι εκτός είμαι εγώ...».

«Αμφιβάλλω αν λέει αλήθεια ο Ζήγρας»

Η πρώην σύζυγος του Ν. Ζήγρα εξέφρασε αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία του, ο οποίος στις καταθέσεις του έχει μιλήσει για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ζούσα μέσα σε ένα ψέμα. Όταν σε μένα που του συμπαραστάθηκα τόσο πολύ στο θέμα της υγείας του δεν είπε την αλήθεια, έχω πολλές αμφιβολίες για τα όσα είπε μετά. Δεν ξέρω αν είναι γενικώς ψεύτης, εμένα προσωπικά πάντως μου έλεγε πολλά ψέματα»