Η ΑΝΑΠΗΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ “ΚΟΣΜΟ”: Εμένα με έκριναν… με ποσοστό αναπηρίας 50% ενώ δεν έχω πόδια… αλλά ο Φλώρος αποφυλακίστηκε! | dete

Η ΑΝΑΠΗΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ "ΚΟΣΜΟ": Εμένα με έκριναν... με ποσοστό αναπηρίας 50% ενώ δεν έχω πόδια... αλλά ο Φλώρος αποφυλακίστηκε!

Διονύσιος Γαϊτάνης. Αυτό είναι το όνομα του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης του ΕΦΚΑ, που υπέγραψε τη γνωμάτευση αναπηρίας σε ποσοστό 70% του Αριστείδη Φλώρου.

 

Με βάση αυτή τη γνωμάτευση, το δικαστικό συμβούλιο, και μη έχοντας εκ του νόμου το δικαίωμα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης με βάση νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στην αποφυλάκιση του 39χρονου που έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο της Energa.

 

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει η εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ, στις 6 Απριλίου 2017 ο κ. Γαϊτάνης, ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης, είχε κρίνει ότι 71χρονη γυναίκα που της είχαν κόψει το ένα πόδι, έχει ποσοστό κινητικής αναπηρίας 50% και συνεπώς δεν δικαιούνταν εξωιδρυματικό επίδομα και βοήθεια στο σπίτι.

 

Το έγγραφο γνωστοποίησης αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας της Τοπικής Μονάδας Υγείας του Αγίου Αλεξίου, που είχε φέρει στο φως η εφημερίδα «Κόσμος», αναγνώριζε ότι η 71χρονη γυναίκα έπασχε από: Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 υπό μεικτή αγωγή με ινσουλίνη και δισκία, αποφρακτική αρτηριοπάθεια κάτω άκρων και ακρωτηριασμό δεξιάς κνήμης στη μεσότητα αυτής.

 

Και μετά τα παραπάνω έκριναν πως έχει ποσοστό κινητικής αναπηρίας 50%, συνολικής αναπηρίας 85% όμως δεν χρήζει βοήθειας και συμπαραστάσεως τρίτου προσώπου, και δεν δικαιούται εξωιδρυματικό επίδομα.

 

Να θυμίσουμε ότι η γυναίκα διαμένει με την οικογένειά της στην οδό Σισίνη στην Πάτρα, είναι καθηλωμένη σε καρέκλα, η μόνη της ασχολία είναι να κάθεται στο μπαλκόνι και να παρακολουθεί τους περαστικούς, ωστόσο… δεν της έκαναν δεκτό το αίτημά της! Η ίδια και οι συγγενείς της εκφράζουν την απορία τους πως είναι δυνατόν να δόθηκε αποφυλάκιση στον Φλώρο αλλα όχι το επίδομα που δικαιούται η ανάπηρη γυναίκα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ