Η αλήθεια ανατρέπει την επιστήμη για τις γάτες; | dete

Η αλήθεια ανατρέπει την επιστήμη για τις γάτες;

Tι λέει νέα έρευνα για τις γάτες; Είναι εγωίστριες, αναίσθητες, και βλαβερές για το περιβάλλον...

Για χρόνια τώρα, ιδιοκτήτες σκύλων και γατών διαπληκτίζονται για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε είδους που τους συντροφεύει.

Τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες- ερευνητές έχουν αρχίσει να ζυγίζουν τα πλεονεκτήματα του κάθε είδους και τα ευρήματα μέχρι τώρα τείνουν να δίνουν εύσημα στα σκυλιά.


«Οι γάτες δεν έχουν τον ίδιο συναισθηματικό δεσμό με τους ιδιοκτήτες τους» λέει ο Nτάνιελ Μιλλς.
Ο Μίλλς, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου του Λίνκολν, διεξάγει πειράματα στη Κλινική Συμπεριφοράς Ζώων του πανεπιστημίου.Τα αποτελέσματα των πειραμάτων δείχνουν ότι οι γάτες, στο σύνολό τους, δεν αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους - τουλάχιστον όχι με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα σκυλιά.

Πιο συγκεκριμένα οι έρευνες κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

Η γάτα σας δεν σας δείχνει την αγάπη της πραγματικά

Οι φίλοι των γατών πιθανότατα να απαντήσουν εδώ ότι τα κατοικίδια ζώα τους, τους δείχνουν την αγάπη τους, με το γουργούρισμα και το τρίψιμο στα πόδια τους. Αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος να πιστεύουμε ότι δεν ισχύει αυτό πραγματικά: Πολλές γάτες, για παράδειγμα, θα τριφτούν επάνω στο πόδι του ιδιοκτήτη τους (ή άλλου ανθρώπου) όταν το άτομο εισέρχεται στο δωμάτιο. Είναι εύκολο να το ερμηνεύσει κανείς αυτό ως σημάδι της αγάπης. Αλλά πολλοί ερευνητές το ερμηνεύουν ως μια προσπάθεια της γάτας, να διαδώσει τη μυρωδιά της και να σηματοδοτήσει έτσι τον χώρο που της ανήκει.

Οι γάτες είναι περιβαλλοντική καταστροφή

'Ερευνα δείχνει ότι οι γάτες κυνηγούν με καταστροφικές συνέπειες  άγρια ​​πτηνά και μικρούς πληθυσμούς θηλαστικών, έστω και αν οι γάτες αυτές τρέφονται καλά..
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι έδειξε ότι οι γάτες σκοτώνουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό των ωδικών πτηνών και θηλαστικών από όσο προηγουμένως νομίζαμε: περίπου 1,4 έως 3,7 δισεκατομμύρια πουλιά και 6,9 έως 20.7 δισεκατομμύρια θηλαστικά ετησίως.


Η γάτα σας μπορεί να σας τρελαίνει

Τέλος, γνωρίζουμε και για την παράξενη ανησυχητική σχέση μεταξύ των γατών κι ένα παράσιτο που ονομάζεται Τοξόπλασμα.
Αυτό το παράσιτο μπορεί να μολύνει σχεδόν κάθε είδος ζώου - συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί έχουν μεγαλύτερα ποσοστά νευρωτισμού και σχιζοφρένειας, και έχουν πιο αργούς αντανακλαστικούς ρυθμούς σε εργαστηριακά πειράματα. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι όσοι έχουν προσβληθεί παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας.

Αν λοιπόν αγαπάτε πολύ τις γάτες, ίσως οι λόγοι που αναφέραμε σας κάνουν να σκεφτείτε ξανά τους λόγους συμβίωσης με τα γλυκά αυτά πλασματάκια...