Η ένταση στη Βουλή και η αποβολή Μάρκου- Η απάντηση του Αχαιού βουλευτή | dete

Η ένταση στη Βουλή και η αποβολή Μάρκου- Η απάντηση του Αχαιού βουλευτή

Απάντηση του αχαιού βουλευτή Κώστα Μάρκου, δόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά το επεισόδιο στη βουλή και την αποβολή του από τον πρόεδρο.

Η απάντηση έχει ως εξής: Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε εναντίον μου σήμερα το πρωί εντός του Κοινοβουλίου μια χυδαία επίθεση. Ευρισκόμενος σε προφανές ντελίριο, με κατηγόρησε ως "διαπλεκόμενο" και ότι τάχα "έχει να αποκαλύψει πολλά για μένα". Του απάντησα αυτολεξεί: "Μιλάς εσύ που είσαι ανοικτός", προφανώς εννοώντας τις πολιτικές του θέσεις και την πλήρη ταύτισή τους με τις θέσεις της ΝΔ. Τον καλώ να ανακαλέσει άμεσα τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του. Αλλιώς,ο συγκεκριμένος βουλευτής θα κληθεί να λογοδοτήσει για την αλήθεια ή αναλήθεια των ισχυρισμών του και να καταθέσει τα δήθεν στοιχεία για τις απαράδεκτες και αστήρικτες εκστομίσεις του.

 

*** Ένταση επικράτησε στην έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, με το οποίο ζητείται η άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αφορμή αποτέλεσε μια απρεπής χειρονομία που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προεδρείου. "Είναι ντροπή, τον είδα να προχωράει κάνοντας ένα σήμα" είπε αρχικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων Θανάσης Μπούρας. "Είναι απαράδεκτο. Βγείτε από την αίθουσα και μην προκαλείτε άλλο, σας είδα και λυπάμαι για τη διαγωγή σας. Είναι καταδικαστέα πράξη για καθηγητή πανεπιστημίου. Παρακαλώ να εξέλθετε από την αίθουσα" συνέχισε ο κ. Μπούρας.

Ο βουλευτής δεν έβγαινε και έτσι το προεδρείο αποφάσισε να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση. Λίγα λεπτά αργότερα, η συνεδρίαση άρχισε ξανά και ο προεδρεύων ανακοίνωσε ότι ο κ. Μάρκου αποκλείεται από τη συνέχεια της συζήτησης σύμφωνα με το άρθρο 81 και έχει δικαίωμα, σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής, να λάβει μέρος μόνο στην ψηφοφορία.