Η έβδομη τοιχογραφία του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας ξεκινά!

03.10.2020 / 11:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο-1-106

Η έβδομη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5 ξεκινά την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στην οδό Βορ. Ηπείρου 88 στην Πάτρα από τον διάσημο καλλιτέχνη της street art, Siguel.

Ο Siguel, με καταγωγή από την Πολωνία, έρχεται από την Γλασκώβη, όπου ζει και εργάζεται, για να δημιουργήσει, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μία ακόμη ξεχωριστή τοιχογραφία στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Οι μοναδικές τοιχογραφίες που δημιουργεί στο δημόσιο χώρο βασίζονται κυρίως στην αφήγηση, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην απεικόνιση μιας ανθρώπινης κατάστασης. Τα έργα του διηγούνται μία ιστορία και ο τίτλος κάθε έργου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για να μπορέσει να συμπληρωθεί η αφήγηση.

Ο Siguel, ερχόμενος σε επαφή με την τέχνη του graffiti από τα εφηβικά του χρόνια και έχοντας λάβει ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες και, ειδικότερα, τη ζωγραφική, έχει αναπτύξει το δικό του καλλιτεχνικό λεξιλόγιο, το οποίο επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον αστικό πολιτισμό.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε από κοντά την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και το έργο του!

ΤοArtWalk 5 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών: Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και του μεγάλου χορηγού: Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε: στην ιστοσελίδα μας www.artinprogress.eu, στο Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) ή το instagram (artinprogress.patras) (artwalk_festival).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα