Η άγνωστη στο ευρύ κοινό διπλή παραλία της Κέρκυρας – ΦΩΤΟ | dete

Η άγνωστη στο ευρύ κοινό διπλή παραλία της Κέρκυρας - ΦΩΤΟ

Κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας, η παραλία Πόρτο Τιμόνι συγκαταλέγεται στις ωραιότερες αλλά και λιγότερο γνωστές του νησιού.

Στην ουσία πρόκειται για δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης, με την μικρότερη από αυτές να ονομάζεται Λιμνί και την μεγαλύτερη Πόρτο Τιμόνι. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι δύο αυτοί απάνεμοι κόλποι έχουν διαφορετική θερμοκρασία νερών.

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και λευκό βοτσαλάκι στα όσα τις κάνουν να ξεχωρίζουν. Εδώ κανείς απολαμβάνει ήρεμα το μπάνιο του, περιβαλλόμενος από το καταπράσινο, παρθένο τοπίο του νησιού. Δίπλα ακριβώς από την παραλία βρίσκεται και μία θαλάσσια σπηλαιά με βαθιά κρύα νερά.

Και οι δύο ακρογιαλιές είναι ανοργάνωτες, γι αυτό όσοι τις επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια.

Οι δύο κόλποι βρίσκονται κάτω από τον βράχο όπου είναι χτισμένο το χωριό Αφιώνας, ενώ δεν είναι ορατοί από το χωριό και προσεγγίζονται μέσω μονοπατιών που ξεκινούν από τον Αφιώνα -το ένα από την πλατεία του χωριού και το άλλο από την κορυφή του- και μιας διαδρομής που διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά.

Τα στενά μονοπάτια είναι σχετικά κακοτράχαλα γεμάτα με μεγάλες πέτρες, ωστόσο η θέα από τα μισά περίπου της διαδρομής κι έπειτα ανταμείβει και με το παραπάνω την όποια ταλαιπωρία.

Στη διαδρομή προς την παραλία συναντώνται μεσαιωνικά ερείπια, καθώς και το εξωκλήσι του Άγιου Στυλιανού σε μια σπηλιά.