ΗΡΩΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ – Πήγε να σώσει το θύμα και οι ληστές… του έβγαλαν όπλο! | dete

ΗΡΩΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ - Πήγε να σώσει το θύμα και οι ληστές… του έβγαλαν όπλο!

 

Μία επίθεση που πέρασε στα «ψιλά» (λόγω καρναβαλιού) και ένας ήρωας που αναδείχθηκε μέσα από αυτήν! Παρασκευή, πρώτη μέρα του Καρναβαλικού τριημέρου, ώρα 11 τη νύχτα. Δύο  άγνωστα νεαρά άτομα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες περίμεναν διανομέα φαγητού να κατέβει από την πολυκατοικία στην οποία είχε μεταβεί για να δώσει την παραγγελία. Τα δύο άτομα ήδη είχαν καταφέρει να βάλουν μπροστά το μηχανάκι του και μόλις ο νεαρός κατέβηκε τότε με την απειλή όπλου του άρπαξαν τα χρήματα που είχε πάνω του και το κινητό και εξαφανίστηκαν. Εκείνη την ώρα νεαρός με το δικό του μηχανάκι ακολούθησε τους δύο ληστές οι οποίοι στο τέλος παράτησαν το κλεμμένο  μηχανάκι και εξαφανίστηκαν.

Πρόκειται για τον νεαρό Πατρινό Χρήστο Λαζαρίδη ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της ληστείας! Περίμενε φίλη του στην οδό Κερύνειας της Αγυιάς (κάτω από το γήπεδο της Παναχαϊκής) όπου έγινε και το περιστατικό. Δεν δίστασε διόλου, και προσπάθησε να τους κυνηγήσει με το δικό του μηχανάκι, όμως μόλις πλησίασε ο ένας εκ των δύο του έβγαλε το όπλο. Ο Χρήστος Λαζαρίδης είναι γνωστός από τον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ ο πατέρας του είναι ο Ιορδάνης Λαζαρίδης ο οποίος έχει γράψει την δική του μεγάλη ιστορία στον χώρο της Πατραϊκής πυγμαχίας.

Ο ίδιος περιέγραψε το περιστατικό: «Ενώ περίμενα την κοπέλα μου άκουγα φωνές. Αναγνώρισα αμέσως την φωνή ήταν του φίλου μου του Χάρη που δουλεύει ντελίβερι στο «Σχαραβαίος» και έτρεξα να δω τι γινόταν. Τότε αντίκρισα τους δύο ληστές ο ένας να έχει ανέβει στο μηχανάκι και ο άλλος να προσπαθεί να πιαστεί από το κουτί παραγγελιών έτσι ώστε να διαφύγουν. Αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη έβαλα μπροστά το δικό μου μηχανάκι και τους ακολούθησα και την στιγμή που είμαι ακριβώς δίπλα τους και πιάνω τον έναν ο άλλος μου ανέφερε ότι μην πλησιάζεις γιατί θα σε πυροβολήσω. Εκείνη την ώρα οι δύο ληστές αφήνουν αμέσως το μηχανάκι κάτω εμφανώς ταραγμένοι και διέφυγαν τρέχοντας. Εκείνη την στιγμή επέστρεψα και εγώ μην θέλοντας να ρισκάρω γιατί δεν γνώριζα αν το όπλο ήταν αληθινό ή ψεύτικο».

Ο Χρήστος Λαζαρίδης μόλις επέστρεψε στο μέρος που πραγματοποιήθηκε η ληστεία έδωσε στην αστυνομία όλα τα στοιχεία του καθώς και ότι ακριβώς αντιλήφθηκε από τους δύο ληστές. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους ωστόσο οι έρευνες δεν απέδωσαν. Οι δύο ληστές πρόλαβαν και εξαφανίσθηκαν!