ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΥΠΑΣ: “Η υπερφορολόγηση διαλύει την επιχειρηματικότητα” | dete

ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΥΠΑΣ: "Η υπερφορολόγηση διαλύει την επιχειρηματικότητα"

Ο Γραμματέας Τομέα Ανάπτυξης, Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις δήλωσε: «Δεν έχει σημασία αν πλέον η Κυβέρνηση θέλει για άλλη μία φορά να βαφτίσει το «τέταρτο» μνημόνιο κάτι άλλο. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει προσπαθώντας να ξεγελάσει τους πολίτες.

Εκείνους που κουρασμένοι από ένα ανισόρροπο πολιτικό περιβάλλον αναζητούν –ή μάλλον αναζητούσαν- μία ηρεμία ή μία ελπίδα στα ωραία λόγια μίας ουτοπικής πλέον πολιτικοοικονομικής πραγματικότητας.

Μίας πραγματικότητας που οδήγησε 244 χιλ. επιχειρήσεις να κλείσουν από το 2008, 1εκ εργαζόμενους στην ανεργία και απώλεια 30 δις ευρώ εθνικού προϊόντος.

Μίας κρίσης όμως, η κακή διαχείριση της οποίας αναγκάζει την Κυβέρνηση στην λήψη μέτρων που θα εντείνουν στην ουσία το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της διάλυσης της οικονομίας.

Αναζητείται ακόμα αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο για την δημιουργία θέσεων εργασίας, που όμως φαντάζει πλέον σαν «παραμύθι της Χαλιμάς», καθώς ο κύριος Σταθάκης όχι μόνον δεν έχει εμφανίσει Αναπτυξιακό Νόμο, αλλά επιπρόσθετα έχει αγνοήσει παντελώς την παράταση του προηγούμενου.

Αντ αυτού περικόπτονται οι συντάξεις, δεσμεύονται εκ νέου τα όποια διαθέσιμα φορέων υπάρχουν και η υπερφορολόγηση διαλύει ότι έχει απομείνει από την επιχειρηματικότητα. Ειδικά στον τόπο μου την Αχαΐα».