ΗΠΑ: Με δέκα μονάδες προηγείται ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

07.09.2020 / 13:25
biden

Δαγκωτό… Μπάιντεν ψηφίζουν οι Αμερικανοί πολίτες θεωρώντας ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που έλαβε το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς, είναι αυτός που θα ηρεμήσει τα πνεύματα σε ότι αφορά την έξαρση της ρατσιστικής βίας και θα διαχειριστεί καλύτερη την κρίση της νόσου «Covid- 19».
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού δικτύου CBS, το 49% των Αμερικανών θεωρεί ότι ο 77χρονος Μπάιντεν , αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, μπορεί να κατευνάσει την ήδη τεταμένη κατάσταση μετά την έξαρση φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ.
Το αντίστοιχο ποσοστό για τον νυν πρόεδρο, Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ, δεν ξεπερνά το 39%.
Το κορυφαίο ζήτημα για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους ήταν η οικονομία, η υγειονομική περίθαλψη, η κρίση του νέου του κορωνοϊού και οι πρόσφατες διαμαρτυρίες για τις φυλετικές διακρίσεις.
Ο Μπάιντεν είχε την υποστήριξη του 52% των ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο ενώ ο Τραμπ του 42%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου που διεξήχθη για λογαριασμό του δικτύου CBS από την YouGov.
Στο Ουισκόνσιν, ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Τραμπ (50% ο Μπάιντεν και 44% ο Τραμπ).
Ο 77χρονος Δημοκρατικός έχει προβάδισμα 9 μονάδων μεταξύ των λευκών γυναικών, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε η Χίλαρι Κλίντον το 2016.
Οι λευκοί ψηφοφόροι, απόφοιτοι κολλεγίου, υποστηρίζουν τον Μπάιντεν, ενώ εκείνοι που δεν έχουν πτυχίο κλίνουν προς τον Τραμπ – αν και με μικρότερη διαφορά σε σχέση με πριν από τέσσερα χρόνια.
Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 2.493 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο και 1.006 στο Ουισκόνσιν.
Ο μέσος όρος των πρόσφατων δημοσκοπήσεων της RealClearPolitics, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας από την CBS, δείχνει τον Μπάιντεν να προηγείται κατά 6,9% % σε εθνικό επίπεδο έναντι του Τραμπ και κατά 4,4% στο Ουισκόνσιν.
Επιπλέον, για το 50% των Αμερικανών ο Μπάιντεν θα κάνει καλύτερη δουλειά σε ότι αφορά την κρίση του κορωνοϊού έναντι του Τραμπ (38%).
Η έκπληξη ήταν πως, σε ότι αφορά τη διαχείριση της οικονομίας, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ήταν μία ανάσα μπροστά από τον 77χρονο Δημοκρατικό (Τραμπ 45% και Μπάιντεν 44%).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα