ΗΠΑ: Αύριο εκτοξεύεται ο «μυστικός» δορυφόρος της SpaceX

H ιδιωτική διαστημική εταιρεία «SpaceX» με διευθύνοντα σύμβουλο τον πάμπλουτο επιχειρηματία Έλον Μασκ σχεδιάζει μία μυστήρια διαστημική αποστολή με την κωδική ονομασία «Zuma».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η εταιρεία θα εκτοξεύσει αύριο το βράδυ έναν πύραυλο για μία μυστηριώδη κυβερνητική αποστολή.

Tο ωφέλιμο φορτίο θα παρέχεται από την τεχνολογία αεροδιαστημικής άμυνας Northrop Grumman και θα εκτοξευθεί από το διαστημικό κέντρο Kennedy στη Φλόριντα.
Aυτή τη φορά λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν από την αμερικανική Αεροπορία, η οποία επιβεβαίωσε την εκτόξευση. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι ο «κυβερνητικός» δορυφόρος θα τεθεί σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη και θα συλλέγει φωτογραφίες και πληροφορίες.

Το SpaceX χρησιμοποιεί πομπούς και δέκτες τηλεμετρίας για την παρακολούθηση της διαδρομής του πυραύλου. Η προσγείωση του δορυφόρου σχεδιάζεται στη ζώνη προσγείωσης 1 στο σταθμό του Canaveral Air Force.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ακόμη ότι, ένας από τους δορυφόρους που δρομολογήθηκαν υπό παρόμοιες μυστηριώδεις συνθήκες το 2009 και το 2014 χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή πληροφοριών για στρατιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις διαρροές του ιδρυτή του ενοχλητικού ιστότοπου «Wikileaks», Έντουαρντ Σνόουντεν.