Ηλεκτρονικές πληρωμές: Στο τραπέζι το σενάριο έκπτωσης φόρου -Ποιες κατηγορίες αποδείξεων θα αφορά | dete

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Στο τραπέζι το σενάριο έκπτωσης φόρου -Ποιες κατηγορίες αποδείξεων θα αφορά

«Κάντε τις πληρωμές σας ηλεκτρονικά. Κερδισμένη θα είναι και η τσέπη σας και η εφορία». Αυτό είναι το μήνυμα που θα προσπαθήσει να περάσει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους για τις ηλεκτρονικές πληρωμές από τον επόμενο μήνα.

Ήδη, «τρέχει» προκήρυξη διαγωνισμού για τους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τη διαφημιστική καμπάνια, με κόστος ως 74.400 ευρώ και όπως προκύπτει από τους όρους του διαγωνισμού, ο... βομβαρδισμός μηνυμάτων θα διαρκέσει ως τις 31 Οκτωβρίου και μάλιστα με... παραλλαγές, προφανώς ανάλογα την εποχή- π.χ. το καλοκαίρι θα πέσει το βάρος στις εποχικές δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα- και την ανταπόκριση των φορολογούμενων.

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Εκστρατεία σε όλα τα ΜΜΕ
Η εκστρατεία φυσικά θα καλύψει όλα τα μέσα:
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: Ο Ανάδοχος θα αναλάβει τη δημιουργία, παραγωγή τηλεοπτικών σποτ που θα προβληθούν τελικώς στα τηλεοπτικά κανάλια. Η δημιουργία του σεναρίου και των ταινιών θα γίνει από τον Ανάδοχο σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: Ο Ανάδοχος θα αναλάβει τη δημιουργία και παραγωγή των ραδιοφωνικών μηνυμάτων με βάση το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ: Ο Ανάδοχος θα αναλάβει το σχεδιασμό των μακετών των καταχωρήσεων σε διαφορετικές διαστάσεις ανάλογα με τις προδιαγραφές και τις Οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Ο Ανάδοχος θα αναλάβει το σχεδιασμό και την παραγωγή διαφημιστικών μηνυμάτων για ιστοσελίδες (παραγωγή web banners σε διαφορετικές διαστάσεις) στο πλαίσιο της σκοπούμενης δυναμικής προώθησης και προβολής.

Κινητρα για την χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών
Φυσικά στο υπουργείο Οικονομικών δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι οι φορολογούμενοι θα αλλάξουν συναλλακτικές συνήθειες απλά και μόνο επειδή «βομβαρδίζονται» με μηνύματα, που στο κάτω- κάτω μπορεί να λειτουργήσουν και ανάποδα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, στο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα προβλεφθούν κίνητρα για τη χρησιμοποίηση «πλαστικού» χρήματος ειδικά σε δραστηριότητες, που βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα των ελεγκτικών υπηρεσιών.