ΗΛΕΙΑ: 5 εκ. ευρώ για δύο επαρχιακούς δρόμους | dete

ΗΛΕΙΑ: 5 εκ. ευρώ για δύο επαρχιακούς δρόμους

Τα τεύχη δημοπράτησης των έργων που αφορούν την επισκευή  και συντήρηση των επαρχιακών οδικών αξόνων Θολού-Φιγαλείας –Πετραλώνων-Περιβολίων-Επικούριου Απόλλωνα-Ανδρίτσαινας-όρια νομού και Γαστούνης -Βαρθολομιού-Λ. Κυλλήνης—Νεοχωρίου-Δήμητρας-Μάχου-Κάστρου θα διαβιβαστούν για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή από την Περιφερειακή  Ενότητα Ηλείας.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ ευρώ και τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία δημοπράτησης που θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό.

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπει η εκπονηθείσα μελέτη να γίνουν  στο επαρχιακό δίκτυο Θολό-όρια Νομού με Αρκαδία-Μεσσηνία είναι άρσης επικινδυνότητας και αποκατάστασης βλαβών, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης.

Ειδικότερα θα γίνουν χωματουργικά έργα που αφορά τον καθαρισμό τάφρων, πρανών και ερεισμάτων. Τεχνικά έργα σε σημεία του οδικού δικτύου που έχουν διαπιστωθεί βλάβες, τοπικές εξυγιάνσεις οδοστρωμάτων  με κατασκευή στραγγιστηρίων. Επίσης εργασίας αντικατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, φθαρμένων στηθαίων με την τοποθέτηση νέων και τοποθέτηση πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης.

Τέλος στη διασταύρωση που οδηγεί στον Επικούριο Απόλλωνα για ένα μήκος 200 μέτρων θα τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός προκειμένου ο δρόμος να έχει την ορατότητα που απαιτείται ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες προκειμένου να διευκολύνει την διέλευση των οχημάτων, συνολικής δαπάνης 2,5 εκ ευρώ.

Γαστούνη – Κυλλήνη

Όσον αφορά τον δρόμο Γαστούνη- Κυλλήνη οι χωματουργικές εργασίες που θα υλοποιηθούν έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό επενδεδυμένων τράφρων, άρση καταπτώσεων, καθαρισμών σωληνωτών οχετών, διάνοιξη τάφρων. Επίσης θα γίνουν τοπικές εξυγιάνσεις οδοστρωμάτων, κατασκευές από σκυρόδεμα, τοποθέτηση χυτοσιδήρων καλυμμάτων φρεατίων, κατασκευή σφραγιστηρίων και ερεισμάτων οδών, ρίψη ασφαλτικών, σήμανση και αντικαστάση των φθαρμένων στηθαίων.  Επίσης στην διασταύρωση προς Γλύφα και Βαρθολομιού-Κυλλήνης προς Κάστρο θα τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.500.000 ευρώ

«Αισιοδοξούμε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει γίνει και η εγκατάσταση των εργολάβων και αν βοηθήσει ο καιρός ένα πολύ μεγάλο μέρος θα έχει ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο. Την επόμενη άνοιξη θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τουρίστες θα αντικρίσουν άλλη εικόνα στις περιοχές που διασχίζουν οι δύο αυτοί οδικοί άξονες. Τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και με τον Περιφερειάρχη καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την πίστωση των 5 εκ. ευρώ για να μπορέσουμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του στο Διοικητήριο.