ΗΛΕΙΑ: Ηθελε να πετύχει καρακάξες και γέμισε… σκάγια περαστικό! | dete

ΗΛΕΙΑ: Ηθελε να πετύχει καρακάξες και γέμισε... σκάγια περαστικό!

Αμέριμνος πήγαινε στο αγρόκτημά του ένας 54χρονος πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστης, στην περιοχή «Κιόλακας» του Γρύλλου Κρεστένων, το απόγευμα της Δευτέρας, όταν δέχθηκε τα σκάγια από όπλο. Καλά – καλά και ο ίδιος δεν κατάλαβε τι έγινε και όταν είδε τρυπημένη την μπλούζα που φορούσε υποψιάστηκε πως δέχθηκε σκάγια... 

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις οκτώ το απόγευμα σε δρόμο προς το Γρύλλο. Ο 54χρονος οδηγούσε το μηχανάκι του όταν δέχθηκε το «σμπάριασμά».

Τα σκάγια τον πέτυχαν στο πόδι και τη μασχάλη, χωρίς όμως να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό τραυματισμό, παρά μόνο κάποιες αμυχές σύμφωνα με πληροφορίες αφού φαίνεται να προέρχονταν από αεροβόλο όπλο.

Όπως αποδείχθηκε ένας 82χρονος που προσπαθούσε να πετύχει κάποιες καρακάξες, ήταν αυτός που είχε πυροβολήσει από απόσταση 40 μέτρων με αποτέλεσμα να πετύχει τον διερχόμενο αναβάτη του δικύκλου.

Ο 54χρονος όταν αντιλήφθηκε από που προέρχονται τα σκάγια, πήγε και μίλησε στον 83χρονο που φέρεται να χρησιμοποίησε το αεροβόλο, χωρίς όμως να καταφέρει να συνεννοηθεί μαζί του, αλλά ούτε και με την γυναίκα του, γιατί οι δύο ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. Δράστης και θύμα δεν είχαν προσωπικές διαφορές σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο 54χρονος μετέβη προληπτικά στο νοσοκομείο της Κρέστενας αρχικά και του Πύργου στη συνέχεια, ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομία για την υπόθεση που διενεργεί έρευνες. Το θύμα εκτιμά πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά για απροσεξία του ηλικιωμένου, γεγονός όμως που μπορεί νομικά να τον βάλει σε μπελάδες και να βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τόσο το βράδυ της Δευτέρας όσο και το πρωί της Τρίτης τον ηλικιωμένο, αλλά δεν τον βρήκαν στο σπίτι του. Φέρεται πως μόλις κατάλαβε τι έκανε τράπηκε σε φυγή φοβούμενος τις συνέπειες του νόμου.