ΗΛΕΙΑ: Αντιδράσεις και ανησυχία για το Hot Spot στη Μυρσίνη | dete

ΗΛΕΙΑ: Αντιδράσεις και ανησυχία για το Hot Spot στη Μυρσίνη

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αντικείμενο διαμάχης αποτελεί πλέον το LM Village στη Μυρσίνη. Η επιλογή του για την φιλοξενία Σύρων προσφύγων, «φούντωσε» ξαφνικά το ενδιαφέρον για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ παράλληλα υπάρχουν αντιδράσεις για τη νέα χρήση του χώρου. Χθες μπορεί να μην υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα που «πάγωσε» μετά την παρέμβαση του δήμου Φυλής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά τα προσκόμματα που έθεσαν από την πλευρά του δήμου της Αττικής δεν φαίνονται ικανά να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο αντιδήμαρχος Φυλής Γιώργος Κρητικός που έχει εξουσιοδοτηθεί από το δήμαρχο της περιοχής να διαχειριστεί το θέμα του LM Village, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να αναλωθούμε στο ιδιοκτησιακό θέμα. Πρωτεύει να προστατέψουμε το χώρο και την τοπική κοινωνία». Επιβεβαίωσε την παρέμβασή του προχθές το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία μεταφοράς προσφύγων στην περιοχή, όπως και συνέβη, αλλά μας είπε – όπως και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος χθες – ότι αν η Κυβέρνηση επιμείνει στο θέμα λόγω του προσφυγικού προβλήματος δεν θα αποφευχθεί το θέμα της φιλοξενίας των Σύριων. «Θέλουμε να προστατέψουμε μια περιουσία πολύ μεγάλης αξίας και δεν θέλουμε να αφεθεί στην τύχη της, αλλά να αξιοποιηθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κρητικός.

Από την άλλη πλευρά έκδηλη είναι η ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Μυρσίνης, για την οποία το LM Village αποτελεί κομμάτι της. Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης υποστηρίζει με έγγραφα και προγραμματικές συμβάσεις που έχουν συναφθεί το 1996, πως το παραθεριστικό κέντρο ανήκει στην ιδιοκτησία του και πως μόνο το 50% της χρήσης έχει παραχωρηθεί στο δήμο Φυλής. Κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή μιλούν για χρέη που βρίσκονται σε εκκρεμότητα από τη λειτουργία του παραθεριστικού κέντρου που έκλεισε πριν 7-8 χρόνια, που αφορούν σε αμοιβές προσωπικού και λογαριασμούς προμηθευτών. Παράλληλα δηλώνουν πως δεν θα αφήσουν στην τύχη του το LM Village. Μάλιστα χθες το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στη Μυρσίνη παρουσία του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ, για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Στο μεταξύ χθες, η πληροφορία πως ήταν πιθανό να γίνει η μεταφορά προσφύγων στο παραθεριστικό κέντρο, έφερε δεκάδες άτομα έως τις πύλες του κυρίως από περιέργεια, για να δουν να όντως υπήρξε τέτοια εξέλιξη, με τις απόψεις για τη φιλοξενία των Σύριων να είναι είτε θετικές είτε αρνητικές.

Όμως χθες το πρωί στην περιοχή βρέθηκε και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ για να συντηρήσει το δίκτυο και να εξετάσει την κατάστασή του εφόσον χρειαστεί να γίνει ηλεκτροδότηση του LM Village άμεσα. Μια κίνηση που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ανεπίσημα, όμως η αλήθεια είναι πως έγινε και αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που επιβεβαιώνει την πρόθεση μεταφοράς προσφύγων στο χώρο.

mirsini2 2

Πηγή

ilialive.gr