Ηλεία: «Συναγερμός» σε επιχείρηση για ύποπτα συμπτώματα!

14.08.2020 / 6:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
eody_koronoios_ixnilatisi

Στην ιχνηλάτιση επαφών των τριών  κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν στην Ηλεία, μετά από επιστροφή από διακοπές, «προχωρά» κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για επαφές σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η επιχείρηση ειδοποίησε τον ΕΟΔΥ, μετά την εμφάνιση ανησυχητικών συμπτωμάτων – ήπιας μέχρι στιγμής μορφής – στο προσωπικό.

Η επιχείρηση απσχολεί αρκετά μεγάλο αριθμό εργαζομένων και η ανησυχία είναι μεγάλη.

Μάλιστα, το κλιμάκιο θα παραμείνει στην Ηλεία και θα προβεί σε ελέγχους σε αρκετές επιχειρήσεις του νομού, όπως τόνισε εξάλλου ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ και πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστα Τσαούση για να ξεκινήσει «εκστρατεία» ενημέρωσης των επιχειρήσεων για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού, που δυστυχώς λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και στον νομό μας, από την έλευση και μόνο ατόμων που έρχονται από διακοπές σε άλλα μέρη και κυρίως νησιά.

«Αρχικά, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πάρει δείγματα από την περιοχή του κάμπου που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα, ως προς τα «ύποπτα» κρούσματα. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και υπόνοιες ότι υπάρχουν αρκετά πιθανά κρούσματα, για αυτό ήρθε και εσπευσμένα ο ΕΟΔΥ.

Θα ακολουθήσουν σαρωτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις του νομού. Οι μεγάλες επιχειρήσεις διαθέτουν πρωτόκολλα covid – 19.  Από την πρώτη στιγμή το ΕΒΕ και εγώ με την ιδιότητα του προέδρου του Εξαγωγικού Τομέα έχουμε «προχωρήσει» σε ενημέρωση των μελών μας για το τι πρέπει να προσέχουμε ώστε η πανδημία να μην έρθει στον νομό μας.

Καλώ τους συναδέλφους να συνεχίσουν την προσπάθεια περιορισμού του ιού και να ζητούν και να επιμένουν να τηρούνται όλα τα μέτρα από τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις.

Δυστυχώς, αρχίσαμε να παρουσιάζουμε πάλι κρούσματα, αλλά μόνο «εισαγόμενα» και αυτό είναι κρίμα, αλλά και επικίνδυνο συγχρόνως για τους πολίτες της Ηλείας», δήλωσε ο κ. Α. Παρασκευόπουλος.

patrisnews

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα