Ζαγορά: Η αυθεντική ομορφιά του Πηλίου σε όλο της το μεγαλείο

05.09.2020 / 17:08
γκο-18-3

Ενδεχομένως σε αρκετούς το Πήλιο και τα πανέμορφά χωριά του να είναι ένας προορισμός, κυρίως, χειμερινός. Όμως, δεν είναι έτσι. Και όσοι το έχουν επιλέξει για διακοπές το καλοκαίρι, δικαιώνοντας. Γιατί, στο Βουνό των Κενταύρων, η ομορφιά και το καλοκαίρι είναι μοναδική.

Κι ένα χωριό που αξίζει να επισκεφτείτε, είναι η Ζαγορά που συμπυκνώνει την αυθεντική ατμόσφαιρα της περιοχής και τη γενναιόδωρη φυσική ομορφιά. Σκαρφαλωμένη σε μια καταπράσινη πλαγιά του ανατολικού Πηλίου, με άπλετη θέα στο Αιγαίο, κερδίζει τον επισκέπτη με τη μία.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, το όνομά της προέρχεται από το σλαβικό «Ζαγορά», που σημαίνει πίσω από το βουνό. Χωρίζεται σε τέσσερις μεγάλες συνοικίες και αποτέλεσε σπουδαίο εμπορικό κέντρο, με τα περίφημα «ζαγοριανά καράβια» να μεταφέρουν τα προϊόντα της περιοχής στα λιμάνια της Ευρώπης. Σήμερα, το σήμα κατατεθέν της παραγωγής της είναι το διάσημο ζαγοριανό μήλο.

Διατηρώντας τη γνήσια ομορφιά των οικισμών του Πηλίου, με τα πέτρινα σπίτια της και τα κομψά αρχοντικά της, τις περίτεχνες βρύσες της, τα παραδοσιακά καφενεία της, η Ζαγορά είναι αγαπημένος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Μάλιστα, το καλοκαίρι, η «δράση» μεταφέρεται στο επίνειό της, το Χορευτό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα