ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΑΓΩΓΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: Καθηγητής θεολογίας κατηγορεί Πατρινό παππά για συμμετοχή του σε αντισυνοδική ημερίδα! | dete

ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΑΓΩΓΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: Καθηγητής θεολογίας κατηγορεί Πατρινό παππά για συμμετοχή του σε αντισυνοδική ημερίδα!

Στα μαχαίρια και πάλι ο καθηγητής θεολογίας Παναγιώτης Ανδριόπουλος με τον κληρικό της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ο οποίος θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση κατά της Οικουμενικής Συνόδου. Να θυμίσουμε ότι ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πάτρας έχει καταθέσει αγωγή κατά του καθηγητή θεολογίας διότι – εκτός άλλων – θεώρησε ότι «προσβάλλεται» και «πλήττεται» η προσωπικότητά του επειδή εγράφη ότι ως κληρικός, λόγω των αντικανονικών και αντιεκκλησιολογικών του παρεμβάσεων, είναι «καθαιρετέος».

Και ο κ. Ανδριόπουλος με αφορμή τη νέα εκδήλωση – ομιλία του π. Αναστασίου, σημειώνει: «Δυστυχώς για εκείνον πρόκειται για μια αλήθεια, την οποία φροντίζει να επαυξάνει.
Έτσι, το Σάββατο 16 Ἰουνίου 2018, διάφορες παρασυναγωγές διοργανώνουν ημερίδα στην Θεσσαλονίκη με θέμα: «Ὀρθοδοξία καί Κολυμπάρι δύο χρόνια μετά. Αἵρεση – Καθαίρεση, Ὀρθόδοξη Ἀντίσταση».
Μεταξύ των ομιλητών της αντισυνοδικής αυτής ημερίδος είναι και ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος. Για άλλη μια φορά θα ξεσπαθώσει, κατά πως φαίνεται, εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, αφού το θέμα που θα αναπτύξει έχει ως τίτλο: Το φρόνημα των Οικουμενικών Συνόδων και το φρόνημα της «Συνόδου» της Κρήτης. Ο πατρινός κληρικός βάζει σε εισαγωγικά την λέξη «Συνόδου» που αφορά στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, προφανώς διότι δεν την αναγνωρίζει ως Σύνοδο.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα είναι ομιλητής σε μία διοργάνωση που αποτελεί σύναξη αποτειχισμένων, ακοινώνητων και αργών κληρικών, αφού οι άλλοι ομιλητές είναι οι αποτειχισμένοι και υπό καθαίρεσιν κληρικοί Θεόδωρος Ζήσης, Νικόλαος Μανώλης, Φώτιος Βεζύνιας. Τι γυρεύει, τελικά, εν μέσω τόσων αποτειχισμένων κληρικών ο πατρινός Αν. Γκοτσόπουλος;
Αλλά γιατί να μην το κάνει και αυτό; Αφού έχει την κάλυψη του Μητροπολίτη του, Πατρών Χρυσοστόμου;
Το ερώτημα είναι το εξής: Αν ο Πατρών ήταν στην θέση των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά, των οποίων το μνημόσυνο έκοψαν οι παραπάνω κληρικοί, θα έδειχνε την ίδια …ανοχή; Δε νομίζω…»!