«ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ… ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟ ΡΙΟ: Ένας Πατρινός επίσκοπος… αναστατώνει το Φανάρι! | dete

«ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ… ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟ ΡΙΟ: Ένας Πατρινός επίσκοπος… αναστατώνει το Φανάρι!

Δυσαρέσκεια στο Πατριαρχείο για την τακτική του εκ Πατρών ορμώμενου Βοηθού Επισκόπου Βελγίου και Κάτω Χωρών ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες… εγκατέλειψε την θέση του! Ο επίσκοπος Τρωάδος Πέτρος (Μποζίνης), εκ Πατρών, χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα στις 8 -11- 2015 στις Βρυξέλλες, με την προοπτική να διακονήσει ως βοηθός επίσκοπος στην Μητρόπολη Βελγίου.

Ο συγκεκριμένος επίσκοπος σε μερικούς μήνες εγκατέλειψε την διακονία που του εμπιστεύθηκε η Μητέρα Εκκλησία - και την οποία απεδέχθη - και επέστρεψε στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκλήθη στο Φανάρι για απολογία, αλλά προφασίστηκε διάφορα προβλήματα… και ουδέποτε πήγε στην Κωνσταντινούπολη.

Τα ίχνη του και στην Πάτρα χάθηκαν για μήνες, μέχρι και πριν μερικές ημέρες, οπότε και λειτούργησε πανηγυρικά την ημέρα των Χριστουγέννων στον Πανεπιστημιακό Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Ρίο της Πάτρας, με την άδεια του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου!  Ακούγεται ότι ο εν λόγω Βοηθός Επίσκοπος,  σε λίγο θα διεκδικεί απολυτήριο από το Φανάρι, προκειμένου να ενταχθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος. Το γεγονός έχει προβληματίσει το «Φανάρι» και προφανώς μετά τις εορτές θα δούμε τις αντιδράσεις του Πατριάρχου Βαρθολομαίου!

Ο Πατρινός ιερωμένος φέρει ένα «βαρύ» βιοογραφικό: Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τρωάδος, Δρ Πέτρος Μποζίνης, γεννήθηκε το 1971 στην Πάτρα με καταγωγή από την Πάνορμο της Μικράς Ασίας. Είναι πτυχιούχος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, και ειδικεύθηκε στον τομέα της Ηλεκτρονικής – Ραδιοηλεκτρολογίας.

Ελαβε το πτυχίο της Θεολογίας από το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών! Πραγματοποίησε μτεταπτυχιακές σπουδές στο Στρασβούργο της Γαλλίας και ολοκλήρωσε με βαθμό άριστα της διδακτορική του διατριβή στον τομέα της Συγκριτικής Λειτουργικής υπό την εποπτεία των καθηγητών Marcel Metzger και  Jean Luc Hiebel, με θέμα «οι ευχές περί του μυστηρίου της Βαπτίσεως στο Βερβερινό ευχολόγιο»!

Σήμερα πραγματοποιεί μεταδιδακτορική διατριβή (Postdoc) στον τομέα της Βυζαντινής Φιλοσοφίας στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την επίβλεψη του Κοσμήτορος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών Χρήστου Τερέζη!

Το έτος  1997 χειροτονήθηκε διάκονος και το  2002 πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών κυρό Νικόδημο Βαλληνδρά από τον οποίον έλαβε και το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε επί έξι έτη στην Πάτρα και επί δέκα έτη ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο Freiburg, της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας. Στη συνέχεια υπηρέτησε επί δύο έτη στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στην Πάτρα!

Επί σειρά ετών προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΛΥΧΝΟΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχικά ως τεχνικός υπεύθυνος και στην συνέχεια ως υποδιευθυντής. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά!