ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΟΣΜΟΣ”: Ουδέποτε εκδώσαμε απεργοσπαστικό φύλλο! Το αποδεικνύει … και το διαφημιστικό μας! Τι ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΠΗΝ και η απάντηση | dete

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΣΜΟΣ": Ουδέποτε εκδώσαμε απεργοσπαστικό φύλλο! Το αποδεικνύει ... και το διαφημιστικό μας! Τι ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΠΗΝ και η απάντηση

Από την εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ουδέποτε έχει εκδώσει απεργοσπαστικό φύλλο όπως πιθανόν από λανθασμένη εκτίμηση αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση η ΕΣΗΕΠΗΝ. Και αυτή την εβδομάδα το διαφημιστικό σποτάκι της εφημερίδας (το οποίο μεταδόθηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς) ανέφερε ότι κυκλοφορεί εκτάκτως Πέμπτη 21 Απριλίου. Αλλαξε το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να μην ζητούν οι αναγνώστες την εφημερίδα μας και διαπιστώνουν στα περίπτερα πως... δεν υπάρχει! Οι δημοσιογράφοι της εβδομαδιαίας εφημερίδας παρέδωσαν την ύλη και σελιδοποίησαν μέχρι και την Τετάρτη στις 3 το απόγευμα. Η εφημερίδα εστάλη στην Αθήνα για εκτύπωση, ωστόσο υπήρξε πρόβλημα με τα cd της εφημερίδας (4 cd που είχε προσφορά). Το τυπογραφείο δεν μπορούσε να τοποθετήσει στην εφημερίδα (σε ειδική σακούλα) τα cd και έτσι αναγκαστικά η εφημερίδα τυπώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Και κυκλοφόρησε με ημερομηνία Παρασκευή 22 Απριλίου για καθαρά φορολογικούς λόγους (δελτία αποστολής κλπ). Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας δεν έκαναν αναρτήσεις στο dete.gr (portal του Ομίλου), δεν έκαναν ραδιοφωνικές εκπομπές στον Μax Fm, δεν μετέδωσαν δελτία ειδήσεων στο περιφερειακό κανάλι PLP. Αν ήθελαν λοιπόν να "σπάσουν" την απεργία... θα μπορούσαν να το κάνουν με ποικίλους τρόπους. Καλούμε την ΕΣΗΕΠΗΝ να ανασκευάσει την ανακοίνωσή της διότι εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας ως απεργοσπάστες κάτι που δεν ισχύει.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ

 

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων με ανακοίνωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του για τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων στην περιοχή ευθύνης της, που σε χαλεπούς καιρούς αντέδρασαν στην ασφαλιστική λαίλαπα που προωθεί η κυβέρνηση, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ.

Ωστόσο υπήρξαν απεργοσπαστικά φύλλα.

Εκδόθηκαν οι εφημερίδες, Χανιώτικα Νέα στα Χανιά, Ροδιακή και Δημοκρατική στη Ρόδο, Πρώτη στον Πύργο, Κόσμος στην Πάτρα, Ελευθερία, Θάρρος και Φωνή στην Καλαμάτα.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι λειτούργησαν ορισμένες ηλεκτρονικές εκδόσεις ΜΜΕ αλλά κάποιες λαθρόβιες ιστοσελίδες που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την απεργία για να κερδίσουν αναγνωστικό κοινό.

Σε συνεργασία με τους εργασιακούς εκπροσώπους και με την ευθύνη των πειθαρχικών συμβούλιων θα διερευνηθεί αν μέλη μας συμμετείχαν σε απεργοσπαστικές κινήσεις ώστε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παράλληλα το Δ.Σ,. πάντα σε συνεργασία με τους εργασιακούς εκπροσώπους και τα πειθαρχικά συμβούλια θα καταρτίσει κατάλογο απεργοσπαστών μη μελών για όποια ενδεχόμενη αίτησή τους στο μέλλον, σχετικά με την εγγραφή στους στην ΕΣΗΕΠΗΝ".