ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΝΔ: «Μετωπική» με ΣΥΡΙΖΑ… μηνύματα αισιοδοξίας για τους ψηφοφόρους!

Απογοήτευση, ανασφάλεια και δυσπιστία προς την πολιτική, καταγράφεται σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης, με πιο πρόσφατη αυτή της Kappa Research όπου το 50% του εκλογικού σώματος φαίνεται να αποστασιοποιείται από τα κόμματα. Το γεγονός αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι συνεργάτες του οποίου επικεντρώνουν τη στρατηγική τους στο συγκεκριμένο ποσοστό.

Κεντρικός στόχος των γαλάζιων στελεχών είναι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις που έκαναν την Πρωτοχρονιά στελέχη του κόμματος στην Αχαϊα. Με πρώτον τον βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος επέμενε στο «μότο» «μαζί θα τα καταφέρουμε»! Παράλληλα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης «πιστών» στην φιλελεύθερη παράταξη σημείωναν:  «Να φέρουμε ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην πατρίδα μας! Η αίσθηση μιας συνολικής εθνικής κατάθλιψης είναι δυστυχώς κυρίαρχη και αφορά τόσο την ατομική όσο και τη συλλογική μας προοπτική».

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης στέλνει το μήνυμα πως «αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης και κυρίως είναι αποτέλεσμα της απογοήτευσης από τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας», δεσμευόμενος απέναντι στους πολίτες πως η ΝΔ θα τα καταφέρει «επενδύοντας στην αλήθεια και στην ελπίδα που αυτή δημιουργεί».

Ειδικότερα στην Αχαϊα, η τοπική ΝΔ έχει αντιληφθεί όσα επιχειρούνται από την κυβερνητική πλευρά, με στόχο να συγκρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δυνάμεις του στο νομό. Το «στοίχημα» για το κόμμα της Κεντροδεξιάς μετατοπίζεται πλέον στο πώς θα αντιδράσει απέναντι στον κυβερνητικό παράγοντα.

Μια παραδοσιακή τακτική είναι η εκμετάλλευση των αδυναμιών του πολιτικού αντιπάλου. Οι πρόσφατες επισκέψεις των υπουργών φανερώνουν, όπως εκτιμούν κύκλοι της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ στον νομό, μια αδυναμία των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν δημόσια και στα λαϊκά στρώματα ορισμένες από τις βασικές κυβερνητικές επιλογές που έχουν πολιτικό κόστος (νέα οικονομικά μέτρα, πρόσθετοι φόροι κ.ά.). Θεωρούν στην τοπική ΝΔ ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα που έχει καλλιεργηθεί για την Κυβέρνηση στη βάση και το οποίο θα γίνει δυσμενέστερο μετά τον ερχομό του 2017. Ενα από τα βασικά επιχειρήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι έχει φθαρεί το πολιτικό κεφάλαιο του Αλ. Τσίπρα, σε βαθμό που δεν επιδέχεται… επιδιορθώσεις. Στην πρόσφατη επίσκεψη Παππά στην Πάτρα, η ΝΔ εφήρμοσε τακτική «άμυνας», με μοναδικό «φορ»  τον βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος κατακεραύνωσε τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση – δήλωση. «Ο Παππάς καίγεται μόνος του» έλεγαν στελέχη της γαλάζιας παράταξης σε «πηγαδάκια»!