Εστίαση: Είναι το εβδομαδιαίο «λουκέτο» η ενδεδειγμένη ένδειξη διαμαρτυρίας;

12.09.2020 / 13:19
estiash-ios

Είναι γεγονός ότι η εστίαση έχει φάει πολύ ξύλο τα τελευταία χρόνια, δεχόμενη, το ένα μετά το άλλο, βαριά χτυπήματα, με το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού να είναι κάτι παραπάνω από ένα συντριπτικό πλήγμα. Σε μια έσχατη κίνηση, που δείχνει και την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης(ΠΑ.ΣΚ.Κ.Ε.ΔΙ),αποφάσισε να καλέσει τις επιχειρήσεις του κλάδου να κατεβάσουν ρολά από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.
Δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο η συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας είναι η ενδεδειγμένη κίνηση για την εστίαση και θα συγκινήσει δεόντως την κυβέρνηση. Υπό το πρίσμα αυτό, θεωρούμε ορθή την απόφαση των τοπικών επιχειρηματιών να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους τις προαναφερόμενες μέρες και να μην ανταποκριθούν στο σχετικό κάλεσμα.
Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου επεσήμανε ότι ήδη είναι πολύ δύσκολο για τις επιχειρήσεις της Πάτρας να σταθούν όρθιοι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ως εκ τούτου, τόνισε, μία ακόμα εβδομάδα lockdown ίσως να αποβεί μέχρι και μοιραία για την τοπική οικονομία. Πάντως, εκείνο που αναγνωρίζουμε είναι ότι το στήσιμο των άδειων τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες, ήταν μια πρωτότυπη διαμαρτυρία της εστίασης που κέρδισε την Κοινή Γνώμη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα