ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΕ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ: "Αυξάνεται η ανασφάλεια σε περιοχές της Πάτρας"

Πολλαπλασιάζονται οι συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες κατοίκων διαφόρων περιοχών της Πάτρας για το πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης.

Η ανασφάλεια  μεγαλώνει όπως και η αγωνία των πολιτών για την καθημερινότητά τους.

Ειδικότερα, τα κρούσματα επιθέσεων, διακίνησης ναρκωτικών, φθορών και διαρρήξεων αυξήθηκαν πολύ το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Ελευθερίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να καταγγέλλουν ότι, από φόβο, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν μετά τη δύση του ηλίου.

Επίσης, στην Πλατεία Όλγας (κεντρικό σημείο της Πάτρας) η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται σε δημόσια θέα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και ενώ στην παρακείμενη παιδική χαρά βρίσκονται μικρά παιδιά και οι γονείς τους.

Ταυτόχρονα, σε χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των κατοίκων του Νότιου Τομέα της Πάτρας (Κρύα Ιτεών, Λεύκας, Νεάπολης, Γλαύκου, Τέρψης, Παραλίας Πατρών) αναδείχθηκε το θέμα της ανασφάλειας που προκαλείται στην περιοχή από την παραβατική δράση οργανωμένων ομάδων αντικανονικών μεταναστών, λόγω της συνέχισης της λειτουργίας των δύο άτυπων καταυλισμών  στα πρώην εργοστάσια Λαδόπουλου και ΑΒΕΞ.

Το περισσότερο ανησυχητικό όμως είναι οι καθημερινές και συμπλοκές που θέτουν πλέον σε κίνδυνο την ασφάλεια, την περιουσία και τη σωματική ακεραιότητα των  κατοίκων της περιοχής, των προσφύγων- μεταναστών, όπως και των διερχόμενων πολιτών. Τονίζουμε δε ότι αυτά τα τελευταία περιστατικά λαμβάνουν χώρα εκτός ζώνης Λιμένος, σε κατοικημένες περιοχές γύρω από τους άτυπους καταυλισμούς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας στις αναφερόμενες  περιοχές της Πάτρας;

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ