ΕΠΣ Αχαΐας: Την Τρίτη διοικητικό συμβούλιο για τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.  | dete

ΕΠΣ Αχαΐας: Την Τρίτη διοικητικό συμβούλιο για τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων. 

Την Τρίτη θα γίνει διοικητικό συμβούλιο στην ΕΠΣ Αχαΐας με θέμα τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων  και τα παιδικά πρωταθλήματα. Η καταλυτική ημερομηνία για τις  δηλώσεις συμμετοχής στα φετινά πρωταθλήματα είναι η Τρίτη 28 Αυγούστου και τότε θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα αφού όπως φαίνεται στην Α κατηγορία το Διακοπτό αποτελεί ερωτηματικό και δύσκολα φαίνεται να δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της  Α κατηγορίας. Αν δεν κατέβει στο πρωτάθλημα πρώτη επιλαχούσα ομάδα είναι η Δόξα Χαλανδρίτσας που και αυτή δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδεχθεί την άνοδο της στην Α κατηγορία!

Το βέβαιο είναι ότι και φέτος θα υπάρχουν play off και play out στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν στα play off για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Όσον αφορά τα play out που θα υπάρξει συζήτηση την Τρίτη στο διοικητικό συμβούλιο το πιθανότερο σενάριο είναι να υποβιβάζεται απευθείας η τελευταία ομάδα κάθε ομίλου και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η,10η,9η και 8η θέση σε κάθε όμιλο να συγκροτήσουν την οχτάδα στα μπαράζ παραμονής στην Α κατηγορία.

Από τα play off θα υποβιβάζονται σίγουρα άλλες 2 ομάδες που μαζί με τις δυο που θα έχουν υποβιβαστεί απευθείας θα είναι τέσσερις συνολικά και υπό προϋποθέσεις, που έχει να κάνει και με την πορεία των ομάδων  της Αχαΐας στην Γ εθνική,  μπορεί να πέφτει και άλλη ομάδα ακόμα από τα play out και συνολικά να υποβιβάζονται πέντε ομάδες.

Όσον αφορά την Β και την  κατηγορία πολλά θα εξαρτηθούν και από τις δηλώσεις  συμμετοχής των ομάδων. Δηλαδή είναι πιθανό να παραμείνει η Γ κατηγορία με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο φέτος να ανέβουν όλες στην Β κατηγορία και να υποβιβαστούν πιο πολλές ομάδες ώστε του χρόνου η Γ κατηγορία να έχει πολλές ομάδες και να είναι ανταγωνιστική κατηγορία. Τα πάντα  θα συζητηθούν στο Δ.Σ. της Τρίτης που θα ξεκαθαρίσει πολύ το τοπίο για τις προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων για την νέα περίοδο ενώ οριστικά η Α κατηγορία θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 22−23 Σεπτεμβρίου. Ιδιωτική εταιρία αναλαμβάνει τα παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαΐας !