Επιχειρηματίες θα αποκλείσουν αύριο τη Μύκονο -Διαμαρτυρία για τους περιορισμούς στις γουρούνες | dete

Επιχειρηματίες θα αποκλείσουν αύριο τη Μύκονο -Διαμαρτυρία για τους περιορισμούς στις γουρούνες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών Μυκόνου, αντιδρώντας στην διάταξη του νέου Κ.Ο.Κ. για την απαγόρευση ενοικίασης και κυκλοφορίας ATVs γνωστά ως «γουρούνες» στην άσφαλτο.

Μάλιστα η νέα απαγόρευση, σύμφωνα με ανακοίνωση μελών του σωματείου,  δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και ενόχληση, αφού οι πολίτες αυτών των χωρών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Στην ανακοίνωση τους τα μέλη προσθέτουν: «Μέχρι και σήμερα, όλες οι διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις μας υπήρξαν ήπιες, πλην όμως εισήλθαμε στην τουριστική περίοδο και οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές, εξαιτίας της μη αναστολής εφαρμογής των επίμαχων διατάξεων. Η υπομονή μας εξαντλείται και ο τουρισμός δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Οι επιχειρηματίες μάλιστα φαίνεται αποφασισμένοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα, καθώς όπως καταλήγουν θα αποκλείσουν το Λιμάνι της Μυκόνου αύριο, Τετάρτη, προκειμένου  να αποφευχθούν μετακινήσεις και μεταφορές από και προς το νησί.

Τι ισχύει για τις νοικιασμένες γουρούνες σύμφωνα με τον ΚΟΚ

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, «απαγορεύεται η κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125 cc, κι αυτόματα απαγορεύεται η εκμίσθωση οχημάτων σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες σημαντικές χώρες εκτός Ε.Ε αφού δεν αναγνωρίζονται πλέον τα εθνικά διπλώματα χωρών εκτός Ε.Ε.

Επιπλέον, το άρθρο 31 ξεκαθαρίζει πως αν εκμισθωθεί «γουρούνα» σε πρόσωπο που δεν έχει απαιτούμενη άδεια οδήγησης, επιβάλλεται στον εκμισθωτή, στον μισθωτή και στον οδηγό, αν ο τελευταίος επίσης δεν έχει άδεια οδήγησης, πρόστιμο 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και κατάσχεση της «γουρούνας».

Πηγή: | iefimerida.gr