Επιτέλους “οn” για το αεροδρόμιο του Αράξου! – Ξεκινούν οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό | dete

Επιτέλους "οn" για το αεροδρόμιο του Αράξου! - Ξεκινούν οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό

Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου και το γεγονός αυτό βάζει και πάλι τον αερολιμένα σε εγρήγορση μετά από μία παύση που κράτησε για αρκετό καιρό, αφήνοντας πίσω τον τουρισμό στην περιοχή μας, σε μία χρονική περίοδο που υπό άλλες συνθήκες όλα θα είχαν ξεκινήσει.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών για την έναρξη των πτήσεων στην Ελλάδα, ανάβοντας το «πράσινο» φως και ανοίγοντας τα σύνορα, ήταν σίγουρα ένα χαρμόσυνο γεγονός για τους ανθρώπους του αεροδρομίου.

Ο αερολιμενάχης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας δεν έκρυψε την χαρά του:

«Είναι σίγουρα ένα θετικό γεγονός τόσο για το αεροδρόμιο του Αράξου που πλέον μπαίνει σε πλήρη λειτουργία, όσο και τον τουρισμό της περιοχής από τον οποίο στηρίζονται δεκάδες επιχειρήσεις και ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι».

Το πρώτο στάδιο της έναρξης των πτήσεων περιλαμβάνει χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πως θα καταφτάνουν βέβαια οι τουρίστες στον αεροδρόμιο του Αράξου διασφαλίζοντας την μη διασπορά του ιού είναι ένα ζητούμενο.

«Σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε από τον υπουργό θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Το πώς θα γίνονται αυτοί και σε ποιους, είναι ένα θέμα που θα φανεί στην πορεία, περιμένοντας τις αντίστοιχες οδηγίες».

Σίγουρα πάντως στο αεροδρόμιο του Αράξου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι υγειονομικές βάσεις για τέτοιου είδους ελέγχους, αλλά ούτε και χώροι.