Επιστάτης σχολείου παρενόχλησε σεξουαλικά και βίασε 18 μαθητές | dete

Επιστάτης σχολείου παρενόχλησε σεξουαλικά και βίασε 18 μαθητές

Επιστάτης θρησκευτικού δημοτικού σχολείου στην νοτιοανατολική επαρχία Αντιγιαμάν της Τουρκίας, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 572 ετών για σεξουαλική κακοποίηση 18 παιδιών. Πρόκειται για πρόταση ποινής ρεκόρ για τα δικαστικά δεδομένα της γειτονικής χώρας, η κοινή γνώμη της οποίας βρίσκεται σε αναβρασμό το τελευταίο διάστημα, με μια σειρά από υποθέσεις κακοποίησης μικρών παιδιών.

Ο Μεχμέτ Σαίτ Γκιουλέρ, ξεκίνησε να εργάζεται ως επιστάτης του σχολείου το 2012, διαμένοντας ενάντια στον κανονισμό στους κοιτώνες των μαθητών από το Νοέμβριο του 2013, ως τον Φεβρουάριο του 2015. Στο διάστημα αυτό παρενόχλησε σεξουαλικά μια σειρά από μαθητές, ξαπλώνοντας με τη βία στο κρεβάτι τους ή αιφνιδιάζοντάς τα στους διαδρόμους του κτιρίου.

Επιπλέον, ξεγελούσε μαθητές να τον ακολουθήσουν στο χώρο του λεβητοστάσιου, με πρόσχημα να τους δείξει πως λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης, όπου και σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα βίαζε. Από την δικογραφία προκύπτει επίσης πως ο άνδρας, όταν αποχώρησε από τους κοιτώνες του σχολείου, οδήγησε κάποιους από τους μαθητές στο σπίτι του, όπου και τους βίασε. Συνολικά, φέρεται να έχει κακοποιήσει 18 μαθητές, τους οποίους πέραν των υπολοίπων, υποχρέωνε να παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό και να καπνίζουν.

Συνελήφθη από τις αρχές έπειτα από καταγγελία σε βάρος του, με τον εισαγγελέα να προτείνει την φυλάκιση 572 ετών για "σεξουαλική κακοποίηση", "σωματικές βλάβες", "εκβιασμό" κλπ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αρχές εξετάζουν τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για τους δράστες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Οι δηλώσεις έρχονται εν μέσω αγανάκτησης που επικρατεί στη χώρα έπειτα από την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε ένα αγόρι 4,5 ετών από έναν 20χρονο σε ένα γάμο στην επαρχία Άδανα την περασμένη εβδομάδα. Η εισαγγελία πρότεινε ποινή κάθειρξης 66 ετών για τον φερόμενο δράστη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Άγκυρα θέσπισε το μέτρο για χημικό ευνουχισμό όσων έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα το 2016, αλλά το Συμβούλιο Επικρατείας της χώρας εμπόδισε την εφαρμογή του μέτρου, με το σκεπτικό ότι «ο ορισμός της θεραπείας και τα όριά της ήταν ασαφής».