ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ: Κομμουνιστής του Κολωνακίου ο Πελετίδης | dete

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ: Κομμουνιστής του Κολωνακίου ο Πελετίδης

Διαφορετική η μέρα που ξημέρωσε για το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και ειδικότερα για τον δήμαρχο Πατρέων, αφού το ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο για τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης, του αφήνουν δύο επιλογές: Του μοναχικού δρόμου ή της υπέρβασης προς τη συνεργασία. Με πιθανότερο να επιλέξει το πρώτο.

 

Το δεύτερο επέλεξαν οι 7 δημοτικές παρατάξεις, που παρά τις διαφορές τους κατέληξαν στην ενιαία πρόταση για οριζόντια μείωση 10% στα δημοτικά τέλη, που όμως απέρριψε ο κ. Πελετίδης στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές.
Η απάντηση ήλθε χθες με την κοινή συνέντευξη τύπου της ομάδας των «7». Των επικεφαλής Γρηγόρη Αλεξόπουλου, Νίκου Παπαδημάτου, Νίκου Νικολόπουλου, Γιώργου Ρώρου, Πέτρου Ψωμά, Νίκου Τζανάκου και Αλέκου Χρυσανθακόπουλου.

 

Κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή όχι μόνο ότι αρνήθηκε μείωση των τελών, αλλά ότι επέλεξε ψηφοφορία μόνο των «υπέρ».
Επιτέθηκαν στον κ. Πελετίδη για «μηδενικό σεβασμό» και απάντησαν στο «αν ήταν ανορθόδοξη η εισήγηση αντιπρότασης», λέγοντας: «Η δημοτική αρχή είναι εκτελεστικό όργανο του ΔΣ και ο δήμαρχος δεν έχει ψήφο γιατί έχει χρέος να ακούει την πλειοψηφία».

 

Επίσης, κατακεραύνωσαν τον δήμαρχο που οχυρώθηκε πίσω από νομικές - διαδικαστικές διατάξεις (ότι η αντιπρόταση δεν συνοδευόταν από έκθεση των Υπηρεσιών) «για να αποφύγει μια απόφαση που θα ωφελούσε τους Πατρινούς». Η στάση του ερμηνεύτηκε ως απόδειξη μονοκομματικής λογικής και αλαζονείας, όπως επίσης και απροθυμίας για συνεργασία - διάλογο προς όφελος των δημοτών.

 

«Κομμουνιστής… Κολωνακίου»
Ο κ. Πελετίδης χαρακτηρίστηκε «Κομμουνιστής Κολωνακίου» εφόσον εισπράττει αυξημένα δημοτικά τέλη χωρίς να προσφέρονται ανταποδοτικές υπηρεσίες, ενώ οι δήμοι π.χ. Παπάγου και Χολαργού μείωσαν τα τέλη κατά 18% και 3% αντίστοιχα. Και όταν βάσει του Ν4635 θα μπορούσε να εφαρμόσει ειδικούς συντελεστές με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

 

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΡΝΗΣΗ;
Η εξήγηση - αποκάλυψη για την άρνηση μείωσης των δημοτικών τελών, οφείλεται κατά τους επικεφαλής στο ότι η δημοτική αρχή θέλει να κρατά χρήματα για τα υπέρογκα πρόστιμα που θα επιβληθούν στην πόλη από την ΕΕ, τον Νοέμβριο του 2020, εξαιτίας της μη συμμόρφωσης στο θέμα ανακύκλωσης απορριμμάτων.

 

«Ινστρούχτορες» και «χειροκροτητές»
Από το στόχαστρο δεν ξέφυγαν οι παριστάμενοι στις συνεδριάσεις. Που κατονομάστηκαν «χειροκροτητές» (του κ. Πελετίδη) και «ινστρούχτορες». Μάλιστα οι επικεφαλής κάλεσαν τον πρόεδρο του ΔΣ να λάβει μέτρα, προειδοποιώντας ότι θα καταφύγουν σε πρόταση μομφής.

 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Για μία ακόμη φορά πάντως, οι 7 επικεφαλής ζήτησαν από τον δήμαρχο να αναθεωρήσει και να το ξανασκεφθεί. Να παραδώσει την πρότασή τους στις υπηρεσίες για αξιολόγηση και να επαναφέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Απάντησαν όμως και στις βολές του κ. Πελετίδη εναντίον τους, για «κουτοπόνηρες» συναντήσεις τους εναντίον της δημοτικής αρχής, λέγοντας πως πράττουν ακριβώς αυτό που ζητούν οι Πατρινοί: Τη συνεργασία και τη σύνθεση υπέρ των αναγκών της πόλης. Διατηρώντας μια στάση που δεν καθορίζεται, ούτε εξαρτάται, από κομματικές καταβολές. Επισημαίνοντας πως η απλή αναλογική, που άλλωστε στήριζε ο κ. Πελετίδης, εν τούτοις είναι κάτι που δεν αντέχει και αδυνατεί να χειριστεί, επειδή έχει απέναντί του μια αντιπολίτευση πλειοψηφίας που διεκδικεί τεκμηριωμένα. Τον κάλεσαν να αλλάξει, αλλιώς θα τον... κάνουν στην άκρη! Προϊδεάζοντας ότι στα κρίσιμα ζητήματα της πόλης, θα αποτελούν την ενωμένη δύναμη που θα προασπίζει το κοινό συμφέρον των Πατρινών.