Επιμελητήριο Αχαΐας: Συνάντηση με τους Οινοποιούς της περιοχής | dete

Επιμελητήριο Αχαΐας: Συνάντηση με τους Οινοποιούς της περιοχής

Στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του φορέα και εκπροσώπων Οινοποιών της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο κοινός καθορισμός και σχεδιασμός υποβολής πρότασης στο Πρόγραμμα «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» στο πλαίσιο των Καν (ΕΚ) 479/2008 του Συμβουλίου και 555/2008 της Επιτροπής και υποβολή σχετικού φακέλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στόχος της πρότασης είναι η υλοποίηση προωθητικών ενεργειών των ΠΟΠ και ΠΓΕ Οίνων της Αχαΐας σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Βραζιλία τα έτη 2017 & 2018.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα βασικά θέματα και τρόποι προβολής του Αχαϊκού Οίνου όπως:

Δημιουργία ψηφιακής καμπάνιας σε social media
Επικαιροποίηση της Ιστοσελίδας http://www.achaiawines.gr
Διαμόρφωση προωθητικού υλικού για τους ΠΟΠ και ΠΓΕ Οίνους της Αχαΐας.

Συμμετοχή σε εκθέσεις στις χώρες στόχους και διενέργεια εκδηλώσεων γευσιγνωσίας.

Σχεδιασμός και υλοποίηση εξειδικευμένων masterclass σεμιναρίων σε επαγγελματίες των χωρών στόχων για τον Αχαϊκό Οίνο.

Ταξίδια γνωριμίας και εξοικείωσης δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης, επαγγελματιών sommelier και αγοραστών στην αμπελουργική περιοχή μας και στα οινοποιία μας.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη θετική άποψή τους για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας και ξεκίνησαν τη συνεργασία για τον σχεδιασμό και υποβολή πρότασης για την προώθηση των ΠΟΠ και ΠΓΕ Οίνων της Αχαΐας σε Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία και Βραζιλία τα έτη 2017 2018.