Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για την Δυτική Ελλάδα – Δείτε χάρτες

17.09.2020 / 16:06
γκο-3-12
ΑΑτμοσφαιρική διαταραχή με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (μεσογειακός κυκλώνας) επηρεάζει ήδη και θα επηρεάσει την χώρα μας τις ερχόμενες ημερες μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στην Πελοπόννησο, στο κεντρικό & νότιο Ιόνιο και στην δυτική Στερεά.

Ο μεσογειακός κυκλώνας “ΙΑΝΟΣ” αναμένεται τις επόμενες ώρες να κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά προς την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου-Κεφαλλονιάς προσεγγίζοντας την ακτογραμμή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς. Κατά την διάρκεια του Σαββάτου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα αποκτήσει νότια-νοτιοανατολική τροχιά προς τις ακτές της Ηλείας και της δυτικής Μεσσηνίας για να κινηθεί εν τέλει νοτιότερα από εκεί, προς τα ανοιχτα της δυτικής Κρήτης, και να αποχωρήσει από τον Ελλαδικό χώρο εξασθενούμενος το βράδυ του Σαββάτου προς τα μεσεσάνυχτα.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω κρίνεται επιβεβλημένη η έκδοση έκτακτου δελτίου για την δυτική Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος, οι νομοί Ηλείας, Μεσσηνίας, Αχαϊας τα δυτικότερα τμήματα του ν. Αιτ/νιας αναμένεται να επηρεαστούν από θυελλώδεις ανέμους και ραγδαίες βροχοπτώσεις αρχής γενομένης από τις ερχόμενες ώρες και σχεδόν καθόλη την διάρκεια της Παρασκευής.
Τοπικές καταιγίδες αναμένονται στην Δ-ΝΔ χώρα κατά το πρώτο μισό του Σαββάτου με τις συνθήκες να βελτιώνονται παντού στην δυτική Ελλάδα μέχρι το πέρας της ημέρας. Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται την Κυριακή.

Από πλευράς ανέμων, τις αμέσως επόμενες ώρες θα σημειωθεί βαιμιαία ενίσχυσή τους αγγίζοντας τα επίπεδα των 11-12 Μποφόρ από τις βραδυνές έως και τις πρωινές προς μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και κυρίως μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς.

Όσον αφορά την πολη της Πάτρας αναμένονται βροχοπτώσεις ήδη από τις ερχόμενες ώρες με τα φαινόμενα να διαρκούν στο μεγαλύτερο διάστημα της Παρασκευής. Εντονότερα θα είναι από τις αργά πρωϊνές-προμεσημβρινές έως και τις απογευματινές αργά ώρες της αυριανής ημέρας. Κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων ο συνεχής τους χαρακτήρας, η διάρκειά τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα δυτικότερα τμήματα του νομού Αχαϊας με τα φαινόμενα να είναι έτι εντονότερα. Αναφορικά με τους ανέμους αναμένεται ενίσχυσή τους σταδιακά από τις επόμενες ώρες στον Πατραϊκό και στην περιοχή του Ρίου με την έντασή τους να αγγίζει τα 10-11bf από αργά το βράδυ και μετέπειτα. Εντός της πόλης αναμένονται πρόσκαιρα  ακόμη και ριπές των 8-9 μποφόρ κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας.

Επιμέλεια Δελτίου : Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα