ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΥΠΟ ΤΟ ΜΕΙΛΙΧΕΙΟ ΥΦΟΣΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Νέο σόου Αμβρόσιου, εντός Μεγάλου Σπηλαίου | dete

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΥΠΟ ΤΟ ΜΕΙΛΙΧΕΙΟ ΥΦΟΣΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Νέο σόου Αμβρόσιου, εντός Μεγάλου Σπηλαίου

Μπορεί ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος να είναι ένας από τις πλέον αμφιλεγόμενους Ιεράρχες στη χώρα, μπορεί να ραπίστηκε ακόμη και από τον Άρειο Πάγο για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές του επιθέσεις στο πλαίσιο μιας δικαστικής απόφασης που είναι σταθμός για όσους κηρύσσουν το μίσος, αλλά στο χώρο της Εκκλησίας εξακολουθεί να κάνει τα κουμάντα του, καθώς μπροστά του κάθονται με...δέος και τον ακούνε να τα ... ρίχνει και στον Πρωθυπουργό και στην Κεραμέως από μικροφώνου και οο νυν Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος και ο Πατρών Χρυστόστομος.
Όσοι βρέθηκαν πρόσφατα στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στο πλαίσιο του εορτασμού της καθοριστικής για την έκβαση του Αγώνα του 1821 νικηφόρας μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά της στρατιάς του ανίκητου έως τότε Ιμπραήμ Πασά, έχουν να το λένε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπιζόταν ο πρώην, ο οποίος έκανε περίπου αρχηγική εμφάνιση εκκλησιαστικού τοπάρχη.

ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ

Αλλά αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση και συζητήθηκε, καθώς θύμιζε ένα μικρό μονόπρακτο, ήταν η φάση κατά την οποία ο Αμβρόσιος, δεν θέλει, αλλά «προκαλείται» να μιλήσει από τον διάδοχό του Ιερώνυμο, ο οποίος ήταν και ο εκλεκτός του στην κούρσα διαδοχής. Η σκηνή έχει ως εξής: Ο Αμβρόσιος κάθεται σεμνός με το κεφάλι σκυμμένο και τα χέρια σταυρωμένα χαμηλά, σαν να μην είναι ο Αμβρόσιος αλλά κάποιος πολύ ήπιος κλώνος του. Τότε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κάθεται δίπλα και μπροστά από το μικρόφωνο μαζί με τον κ. Χρυσόστομο Πατρών λέει: «Θα ήθελα να μας απευθύνει ένα χαιρετισμό ο σεπτός προκάτοχός μου Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος πατέρας
όλων μας, πνευματικός μας πατέρας...
Τον ρωτούσα πριν...μου είπε μην το κάνεις γιατί δεν θα μιλήσω. Θέλετε να μας πει κάτι, ναι ή όχι;» ρωτάει το ποίμνιο ο κ. Ιερώνυμος. Και από κάτω ακούγεται ένα ομαδικό «ναι» γηπεδικού χαρακτήρα. Τότε ο Αμβρόσιος πάει να είναι ο σεμνός του κλώνος που υποτίθεται ότι δεν ήθελε να μιλήσει, γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα ο Αμβρόσιος που όλοι ξέρουμε και από μικροφώνου με βροντώδη φωνή λέει τα εξής: «Αφού με προκαλέσατε θα σας κάνω να μετανιώσετε. Κοιτάξτε είστε εδώ στοιβαγμένοι στο Μέγα Σπήλαιο ενώ πρέπει να είστε σε απόσταση 1,5μέτρο.Κινδυνεύετε από τον κορωνοϊό». Ο κ. Ιερώνυμος ο οποίος το έχει προκαλέσει όλο αυτό κοιτάει τον κ. Χρυσόστομο με απορία για το τι ακριβώς θέλει να πει ο πρώην, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος ψηλώνοντας τους τόνους. «Οι εκκλησίες μεταδίδουν τον ιό. Η θεία κοινωνία μεταδίδει το μικρόβιο. Οι καμπάνες που χτυπάνε μεταδίδουν τον κορωνοϊό. Τα μεγάφωνα όταν λειτουργούν μεταδίδουν τον κορωνοϊό. Για αυτό κάνατε λάθος που ήρθατε εδώ. Πρέπει να καθίσετε στα σπίτια σας. Κινδυνεύετε. Από τι κινδυνεύετε; Από το να ακούσετε αυτά τα μηνύματα να χάσετε την πίστη σας και την επικοινωνία με τον θεό. Για αυτό εγώ σας ευχαριστώ που ήρθατε. Πέφτω στα πόδια όλων σας εδώ και προσκυνώ γιατί δεν προδώσατε την πίστη μας σε μια εποχή που όλα προδίδονται».

«ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ»

Στη συνέχεια ο Αμβρόσιος φτάνει στο ... ψητό με μεγάλο στόμφο λέγοντας: «Είναι και πολιτικά πρόσωπα, θα το πω όμως. Η κυρία Υπουργός πηγαίνει το βράδυ της αποδόσεως του Πάσχα στο Μητροπολιτικό ναό και φοράει μάσκα να μην μολυνθεί. Και την άλλη μέρα πηγαίνει σε δημοτικό σχολείο και δεν έχει μάσκα και είναι κολλητή με τον Πρωθυπουργό, Άλλα μαςλένε άλλα κάνουν. Κρατηθείτε από το θεόν αρπαχτείτε από το φουστάνι της Παναγίας για να σωθείτε». Όση ώρα τοποθετείται ο Αμβρόσιος, οι Ιερώνυμος και Χρυσόστομος βρίσκονται δίπλα του με ένα μειλίχιο, συναινετικό ύφος. Η σκηνή αυτή προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, πολλά σχόλια και άλλες τόσες απορίες καθώς ο Αμβρόσιος παραμένει τελικά ενεργός και ενώ είναι εν αποστρατεία.

Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Δύο μέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγουο πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων επιστρέφει με νέα ανάρτηση στο πολυσυζητημένο blog του και ξεσπά κατά του Τύπου:« Τη Τετάρτη 1η Ιουλίου, σημειώθηκε ένας σεισμός στα Μέσα Ενημερώσεως! Επρόκειτο για την από καιρό αναμενόμενη Απόφαση του Αρείου Πάγου, έπειτα από την αίτηση Αναιρέσεως της καθ ́ημών καταδικαστικής Αποφάσεως του Εφετείου Αίγίου σε επτά μηνών φυλάκιση για τη φράση μας̈ φτύστε τους", προκειμένου περί των Ομοφυλοφίλων» σχολιάζει ο Αμβρόσιος και συνεχίζει: «Η αίτηση αναιρέσεως δικάσθηκε στον Άρειο Πάγο στις28 Ιανουαρίου2020, οπότε με πολύ ενδιαφέρον αναμενόταν η σχετική Απόφαση. Όλως αιφνιδίως χθες στα Μ.Μ.Ε. προβάλλεται ως "είδηση", ότι απορρίφθηκε η αίτηση αναιρέσεως Αμβροσίου από τον Άρειο Πάγο!»Ακολούθως ο Αμβρόσιος κάνει μια αναφορά στην μικρή συλλογή τουαπό τα σχετικά δημοσιεύματα και συνεχίζει: Το ανακύπτον ερώτημα είναι: όντως δημοσιεύτηκε η απόφαση; «Εξ όσων ημείς τουλάχιστον γνωρίζουμε η απόφαση του Α.Π. ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί! Απλώς έχει παραδοθεί για να την καθαρογράψουν! Έπειτα, αφού θα ελεγχθεί, θα την υπογράψουν και τέλος θα την δημοσιεύσουν!
Οπότε θα γνωρίζουμε το περιεχόμενό της. Μέχρι σήμερα το μόνο που γνωρίζουμε είναι μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου της 29ης.06.2020.«Εμείς, λοιπόν, θα περιμένουμε τη δημοσίευση της Αποφάσεως του Αρείου Πάγου, για να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Ακολούθως, ο Αμβρόσιος απαντά επιτιθέμενος στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφέροντας: «Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους Συντάκτες της Εφημερίδος, καθ' όσον μας βεβαιώνουν, ότι είμαστε αποδιοπομπαίος από το Κράτος του Διαβόλου! Άρα ανήκουμε στην αγκαλιά του Θεού! Αυτό ακριβώς επιδιώκουμε! Τι μας λέγει ο Απόστολος Ιάκωβος:" μοιχοὶ καὶ μοιχαλίδες! οὐκ οἴδατε ὅτι ἡ φιλία τοῦ κόσμου ἔχθρα τοῦ Θεοῦ ἐστιν; ὃς ἂν οὖν βουληθῇ φίλος εἶναι τοῦ κόσμου, ἐχθρὸς τοῦ Θεοῦ καθίσταται».