Επιασαν τα αφεντικά του αποκεφαλισμένου Αλβανού για παράνομη οπλοκατοχή | dete

Επιασαν τα αφεντικά του αποκεφαλισμένου Αλβανού για παράνομη οπλοκατοχή

Στο σημείο μηδέν βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της άγριας δολοφονίας του 25χρονου Αλβανού Μπλένταρ Τερπολάρι στη στάνη όπου εργαζόταν στο χωριό Ποταμιά της Γλυκής στη Θεσπρωτία. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί συνέλαβαν, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, τον 70χρονο κτηνοτρόφο και τον 43χρονο γιο του στην κτηνοτροφική μονάδα των οποίων εργαζόταν ο νεαρός.

Είχε προηγηθεί η αιφνιδιαστική έφοδος της Αστυνομίας στα σπίτια τους στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας, στα οποία εντοπίστηκαν ένα πιστόλι tokarev στο σπίτι του 43χρονου και δύο καλάσνικοφ μαζί με 150 σφαίρες σε ένα τροχόσπιτο που κατείχε με τον πατέρα του. Οπως ισχυρίστηκαν, είχαν προμηθευτεί τα όπλα παλιότερα στον Γράμμο από Αλβανούς λαθρεμπόρους, οι οποίοι προσέγγιζαν μαζικά κτηνοτρόφους της περιοχής και τους πουλούσαν τα όπλα που προέρχονταν από τις ταραχές στην Αλβανία.

Για την ώρα, οι Αρχές δεν ερευνούν τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων στη φρικτή δολοφονία του, ενώ θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο Τερπολάρι είχε εμπλακεί στη μεταφορά όπλων και ναρκωτικών από την πατρίδα του στην Ελλάδα για λογαριασμό συμμορίας λαθρεμπόρων. Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο αποκεφαλισμός έγινε για... παραδειγματισμό, κατ' εντολή του εγκεφάλου της συμμορίας προς τα υπόλοιπα μέλη, κάποια από τα οποία ενδεχομένως καρπώθηκαν κάτι παραπάνω εν αγνοία του.