Επανέρχεται το όνομα του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας»- Αποκλειστικά ο Μητροπολίτης στο “Στασίδι” | dete

Επανέρχεται το όνομα του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας»- Αποκλειστικά ο Μητροπολίτης στο "Στασίδι"

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και σε αγαστή συνεργασία με τους Φορείς της πόλεώς μας, αποκαταστάθηκε η πλήρης ονομασία του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”, την 26η Απριλίου 2018, όπου η εφημερίδα της Κυβερνήσεως στον Αριθμό Φύλλου 1435 και συγκεκριμένα στην δεύτερη σελίδα της και στο άρθρο 1 ανέφερε το ποθούμενο νέο.

Ως γνωστόν, το «Γενικό Νοσοκομείο Πατρών - Ο Άγιος Ανδρέας» ενοποιήθηκε με το «Νοσοκομείο Θώρακος Ο Άγιος Λουκάς» και ονομαζόταν «ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» σύμφωνα με το ΦΕΚ 3486 31.12.2012 - απόφαση Υ4α/οικ 123812.

Από τον Απρίλιο του 2017 - όταν και έγινε γνωστό το θέμα - ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε έναν συντονισμένο αγώνα για την επαναφορά του ονόματος “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, έχοντας στο πλευρό του όχι μόνο τους Φορείς της πόλεώς, αλλά και όλους τους Πατρινούς. Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί η τεράστια συμβολή και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Τότε, ο Σεβασμιώτατος  είχε αποστείλει  επιστολή στον υπουργό  Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με την ονοματοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”. Ζητούσε να επανέλθει στην ονομασία το όνομα «Άγιος Ανδρέας», με το οποίο είχε καθιερωθεί να ονομάζεται το νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς αυτό αποτελεί προσβολή προς τον Άγιο και θα πρέπει να αρθεί αυτή η αδικία.

Εμείς, επικοινωνήσαμε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για το θέμα αυτό και μίλησε αποκλειστικά στο «ΣΤΑΣΙΔΙ», λέγοντας:

«Εκφράζουμε την χαρά μας και την ικανοποίησή μας διότι απεκαταστάθη το όνομα «Άγιος Ανδρέας» στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών που είχε διαγραφεί με σχετική απόφαση το 2012. Πρόκειται για την ηθική ικανοποίηση του Πατραϊκού Λαού και την αποκατάσταση της αληθείας, αφού, το εν λόγω Νοσοκομείο έφερε την επωνυμία «Άγιος Ανδρέας»  και έτσι ήτο και είναι γνωστό όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και γενικότερα.

Ως Μητροπολίτης της Ι.Μ. Πατρών εθεώρησα χρέος μου τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς να ζητήσω την επαναφορά του ονόματος «Άγιος Ανδρέας», στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο των Πατρών.

Θεωρώ χρέος μου από την θέση αυτή να εκφράσω για μια ακόμη φορά την ευαρέσκειά μου στο αρμόδιο Υπουργείο γι΄ αυτή την απόφαση και σε όλους τους Φορείς όσοι ήρθαν  αρωγοί προκειμένου  να ικανοποιηθεί το δίκαιον αυτό αίτημα του Πατραϊκού Λαού και όχι μόνο.

Ιδιαιτέρως εκφράζω τον έπαινο και την ευαρέσκειά μου προς τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για την υποστήριξη του αιτήματος της επαναφοράς του ονόματος «Άγιος Ανδρέας» στο Νοσοκομείο, στην πρόεδρο κα Άννα Μαστοράκου, στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους άλλους Φορείς της πόλεως και της περιφέρειας, όσοι εβοήθησαν στο εν λόγω θέμα.