Επίσκεψη στην έκθεση στο Πολεμικό Καταφύγιο από την ΩΡΑ Πατρών

19.10.2020 / 17:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
επισκεψη-στο-καταφύγιο-scaled

Επίσκεψη στην φωτογραφική έκθεση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Oργανισμός του Δήμου Πατρέων στο καταφύγιο στα Ψηλαλώνια πραγματοποίησαν μέλη της δημοτικής παράταξης με τον επικεφαλής της Γιώργο Ρώρο.

Ο Γ. Ρώρος πλαισιωνόταν από την Μαρία Κουρμπανά (Μέλος στο Δ.Σ. ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας), την Νεφέλη Καϊμακά και Τούλα Μπαϊρακτάρη (Διαμερισματικές Σύμβουλους στο Αρκτικό και Ανατολικό Διαμέρισμα), τον Ηλία Κωνσταντάτο και Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Η ανάδειξη ενός ιστορικού χώρου όπως το καταφύγιο, είναι στη σωστή κατεύθυνση για την πόλη και θα πρέπει να αναζητηθεί τρόπος μόνιμης λειτουργίας του. Η μόνιμη έκθεση θα αναδεικνύει την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τους βομβαρδισμούς της πόλης. Εκατοντάδες Πατρινοί έχασαν τη ζωή τους και η πόλη υπέστη ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές. Ο χώρος θα πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμα επισκέψιμο με στόχο την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, κατόπιν αντίστοιχης μουσειολογικής μελέτης με ουσιαστικές παρεμβάσεις (περιβαλλοντικές συνθήκες στο εσωτερικό, χρήση εποπτικών μέσων, φωτισμός, προβολές, πεζοδρόμηση στο εξωτερικό). 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα