Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο Δημαρχείο Λίμνης Πλαστήρα

18.08.2020 / 7:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
psomas_nanos

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης  σπιράλ:

Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο είχε ο επικεφαλής του σπιράλ, στο πλαίσιο των επαφών του με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της χώρας. Ήταν η πέμπτη κατά σειρά συνάντηση με εν ενεργεία δήμαρχο, από την πλευρά του Πέτρου Ψωμά, από τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός πανελλήνιου δικτύου επαφών, καταγραφής καλών πρακτικών και άντλησης πληροφοριών και ιδεών.

Ο Παναγιώτης Νάνος -στέλεχος στον τομέα της υγείας με σχετικές σπουδές και μεγάλη διοικητική εμπειρία, βραβευμένος λογοτέχνης με πλούσια δραστηριότητα και βιβλιογραφία και θιασώτης του εθελοντισμού από μικρή ηλικία– αναδείχτηκε δήμαρχος κατά τις εκλογές του 219, αναλαμβάνοντας να υπηρετήσει τον τόπο του που τόσο αγαπά και τόσο έχει μελετήσει. Κατά τη συνάντηση με τον Πέτρο Ψωμά γρήγορα αναδείχθηκαν τα κοινά των δύο συνομιλητών, σε επίπεδο ενδιαφερόντων, εμπειριών και κινήτρων ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις περί δημοτικών θεμάτων, με έμφαση σε θέματα διοίκησης, νομοθεσίας, διαδικασιών και διαχείρισης καθημερινότητας. Κυρίως, όμως, συζήτησαν για μακροχρόνιες αναπτυξιακές προοπτικές, με έμφαση σε έργα τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας και προσέλκυσης επενδύσεων, με αφορμή σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν πρόσφατα αναληφθεί στη Λίμνη Πλαστήρα.

Κατά τη συνάντηση κατέστη σαφής ο στόχος του δημάρχου της Λίμνης Πλαστήρα να αξιοποιήσει το Δήμο ως μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τόσο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, όσο και η προοπτική δημιουργίας δύο μοναδικών θεματικών πάρκων: το «Πάρκο Ιστορικής Μνήμης» (το πρώτο ελληνικό υπαίθριο μουσείο σύγχρονης τέχνης) και το «Πάρκο Υδάτινου Πολιτισμού και Υδροκίνησης».

Ο Πέτρος Ψωμάς ενημερώθηκε για αυτά τα εμβληματικά έργα πνοής, τα οποία εντάσσουν τη χώρα στο χάρτη των υπαίθριων μουσείων της Ευρώπης συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη του τουρισμού και συμφώνησε με τον Παναγιώτη Νάνο στο ότι «ο πολιτισμός αποτελεί στάση ζωής για μία σύγχρονη αυτοδιοίκηση».

 

***Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην προτομή του Νικολάου Πλαστήρα, στην είσοδο του Δημαρχείου

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα