Επίσκεψη μαθητών στις σήραγγες της Ολυμπίας Οδού | dete

Επίσκεψη μαθητών στις σήραγγες της Ολυμπίας Οδού

Ένα μοναδικό  δώρο με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους στο Δημοτικό  σχολείο ήρθε και χαρίστηκε απλόχερα  στους μαθητές/τριες  της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων  Αιγείρας,  1ουκαι 2ου Ακράτας και Δερβενίου.

Μια σχολική διαδρομή  ολοκληρώθηκε  με τη λήξη του σχολικού έτους και μια άλλη που ξεκινά σε λίγο καιρό ενώθηκαν μέσα από την συνάντηση των μαθητών  που έγινε στις σήραγγες της Ολυμπίας οδού στο ύψος του Δερβενίου .

Συνολικά 120 μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων  Αιγείρας,  1ουκαι 2ου Ακράτας και Δερβενίου  ξεναγήθηκαν μέσα στις σήραγγες του Δερβενίου , ενημερώθηκαν σχετικά με την κατασκευή των σηράγγων και την κατασκευή και λειτουργία της «Ολυμπίας Οδού», καθώς επίσης και για τις περιβαλλοντικές διαστάσεις και την απαιτούμενη προστασία που συνοδεύει την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου.

Στη συνέχεια περπατώντας από  αντίθετες κατευθύνσεις οι μαθητές των σχολείων της Αχαΐας  συναντήθηκαν με το  σχολείο του Δερβενίου πάνω στη γέφυρα του Δερβενιώτη και ύψωσαν πανό που είχε το σύνθημα πορείας και φιλίας «Ο δρόμος μας».

Στην επιστροφή, οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο  του Δερβενίου, απόλαυσαν τις γεύσεις που είχαν για αυτούς ετοιμαστεί και έφυγαν γεμάτοι αναμνηστικά δώρα και κυρίως μοναδικές εμπειρίες που κανείς άλλος στο μέλλον δεν θα έχει, αφού την ολοκλήρωσή τους οι σήραγγες θα παραδοθούν στην κυκλοφορία.

Τους μαθητές συνόδευαν οι υπεύθυνες  Περιβαλλοντικής Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης κκ. Σακοβέλη Πηνελόπη και Παπαϊωάννου Ιωάννα, η Σχολική σύμβουλος κ. Φελούκα Βασιλική, η υπεύθυνη  Αγωγής Υγείας  κ. Άρτεμις  Παπακωνσταντινοπούλου,  οι Δ/ντες των σχολείων: κκ. Ευσταθίου Αναστασία, Αργύρης Νικολόπουλος, Παπαχριστόπουλος Αποστόλης, Λαγογιάννης  Άγγελος  και οι  εκπαιδευτικοί των τάξεων.

Στο έργο ξεναγήθηκαν από τους κ.κ. Νίκο Λαιζηνό, Γεωλόγο- Υπεύθυνο Σηράγγων Δερβενίου και Μιχάλη Αγγελόπουλο, Υπεύθυνο Ασφάλειας Σηράγγων Ολυμπίας Οδού. Η επίσκεψη μαθητών σε εργοταξιακό χώρο είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο στην περίπτωση αυτή κατέστη δυνατό λόγω της άψογης συνεργασίας των υπευθύνων του εργοταξίου Ξυλοκάστρου κκ. Ηλία Κατσιβέλη, Διευθυντή έργου και Νίκου Παπαγεωργίου, εργοταξιάρχη.

Το Τμήμα Περιβαλλοντικής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ευχαριστεί θερμά  όλους όσους συνεργάστηκαν από την «Ολυμπία Οδό» και συνέβαλαν σε καθοριστικό βαθμό για να γίνει πράξη αυτή η μοναδική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς  της Ανατολικής Αιγιάλειας και να αναδειχθεί παράλληλα και η συμβολική σημασία αυτής της συνάντησης:  ότι  «Ο δρόμος ανήκει στα παιδιά και ενώνει Ιστορίες, Ζωές και δίνει τη συνέχεια στους τόπους και στους ανθρώπους».