Επίσημο: Στη Red Bull άμεσα ο Verstappen | dete

Επίσημο: Στη Red Bull άμεσα ο Verstappen

Όλοι περιμέναμε στο τέλος της σεζόν την αλλαγή θέσεων ανάμεσα σε Max Verstappen και Daniil Kvyat αλλά η Red Bull Racing εξέπληξε άπαντες προχωρώντας σε αυτή την αλλαγή θέσεων άμεσα!

Έτσι ο Ολλανδός προβιβάζεται στην πρώτη ομάδα αρχής γενομένης από το Ισπανό Grand Prix και θα παραμείνει εκεί έως το τέλος της σεζόν. Όσο για τον Kvyat, υποβιβάζεται στη Scuderia Toro Rosso με την οποία έκανε ντεμπούτο στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, είπε σχετικά: «Ο Max έχει αποδειχθεί πως είναι εξαιρετικό ταλέντο. Οι έως τώρα εμφανίσεις του με την Toro Rosso είναι εντυπωσιακές και είμαστε χαρούμενοι που του δίνουμε την ευκαιρία να οδηγήσει για τη Red Bull Racing. Έχουμε το προνόμιο να έχουμε και τους τέσσερις οδηγούς των δύο ομάδων της Red Bull δεσμευμένους με πολυετή συμβόλαια, άρα έχουμε την ευελιξία να τους μετακινούμε όποτε χρειάζεται σε αυτές. Ο Dany θα συνεχίσει να εξελίσσεται ως οδηγός στην Toro Rosso, μία ομάδα την οποία ξέρει καλά και που θα τον βοηθήσει να βρει ξανά τη φόρμα του και να δείξει τις δυνατότητές του».

Εξέλιξη που έρχεται μετά το καταστροφικό για τη Red Bull, Grand Prix Ρωσίας, όπου λάθος του Kvyat οδήγησε σε διπλή σύγκρουση με Sebastian Vettel και Daniil Kvyat, θέτοντας τον Γερμανό εκτός μάχης και παράλληλα, καταστρέφοντας των αγώνα των δύο RB12.