Επίθεση Ιράν σε αμερικανικές βάσεις: Δορυφορικές φωτογραφίες από τις ζημιές στην al Asad | dete

Επίθεση Ιράν σε αμερικανικές βάσεις: Δορυφορικές φωτογραφίες από τις ζημιές στην al Asad

Οι πρώτες εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την αεροπορική βάση στο Ιράκ - Κτίρια ολοσχερώς κατεστραμμένα και γκαράζ ελικοπτέρων ισοπεδωμένο

Κτίρια ολοσχερώς κατεστραμμένα και γκαράζ ελικοπτέρων βομβαρδισμένα δείχνουν οι εικόνες που τράβηξε δορυφόρος από την αεροπορική βάση al Asad στο Ιράκ, μετά την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους από τον ιρανικό στρατό.

Πρόκειται για τις πρώτες εικόνες που βγαίνουν στη δημοσιότητα από τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αεροπορική βάση, όπου διαμένουν Αμερικανοί στρατιώτες και είναι αποθηκευμένος εξοπλισμός των αμερικανικών δυνάμεων.

Η επιλογή της βάσης al Asad κάθε άλλο τυχαία ήταν από την Τεχεράνη, καθώς λίγα λεπτά πριν την επίθεση στη βάση που ήταν σταθμευμένα αμερικανικό στρατιωτικά ελικόπτερα, η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι η φονική επίθεση στον Κασέμ Σουλεϊμανί δεν είχε πραγματοποιηθεί με drone, αλλά με ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε στο χθεσινό ρεπορτάζ το protothema.gr, από την καταγραφή των ζημιών διαπιστώθηκε ότι καταστράφηκαν τρία ελικόπτερα και άλλα τρία οχήματα, καθώς και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε ο δορυφόρος μετά την επίθεση στη βάση al Asad:

000_1NK1OZ
000_1NK1P0
000_1NK1RC