Εξιχνιάστηκε θρασύτατη ληστεία ηλικιωμένου- Μπήκαν στο δωμάτιο του και τον ακινητοποίησαν βίαια | dete

Εξιχνιάστηκε θρασύτατη ληστεία ηλικιωμένου- Μπήκαν στο δωμάτιο του και τον ακινητοποίησαν βίαια

Στην εξιχνίαση μιας θρασύτατης ληστείας δύο ατόμων σε βάρος ενός 86χρονου στις αρχές Δεκεμβρίου στην περιοχή του Λαντζοΐου, που είχε συγκλονίσει όχι μόνο την Ηλεία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου ύστερα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες.

Με τη σύλληψη των δύο δραστών, ενός 42χρονου και μιας 26χρονης, αμφότεροι ημεδαποί, ακολούθησε ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος του για διάπραξη ληστείας και κλοπής, ρίχνοντας έτσι φως σε μια υπόθεση που είχε «σοκάρει» τους πάντες. Ειδικότερα, οι δύο δράστες με τη συνδρομή ενός ακόμα άγνωστου συνεργού τους, το βράδυ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου βρέθηκαν στην περιοχή Λαντζοΐου και διέρρηξαν την οικία ενός 86χρονου. Οι δράστες εισήλθαν στο υπνοδωμάτιό του και αφού τον ακινητοποίησαν με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από κομοδίνο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή αφού παράλληλα έκοψαν με μαχαίρι το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου προκειμένου να μην μπορέσει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να ειδοποιήσει κάποιον.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με προσήλωση από την πρώτη στιγμή στις έρευνές τους και αξιοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών, τους οποίους και εντόπισαν χθες το πρωί και τους συνέλαβαν.

patrisnews.gr