Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία | dete

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις οικιών στην Ηλεία.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που συνέλλεξαν με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.

Για τη σύλληψη των δραστών, χθες (9-5-2017) πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 30, 28 και 27 ετών.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα, ενώ τα πλήρη στοιχεία των δυο από αυτών, ηλικίας 29 και 19 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σε βάρος των εμπλεκομένων στην υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της  εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν τους τελευταίους πέντε μήνες με συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιλέγοντας τη διάρρηξη μονοκατοικιών, αργά το απόγευμα, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο για την παραβίαση, ενώ αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα.

Από τις αστυνομικές έρευνες, που ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας έχουν εξιχνιαστεί, έως τώρα, τριάντα επτά διαρρήξεις οικιών. Αναλυτικότερα :

  • Δεκαεπτά στην πόλη του Πύργου,
  • Οκτώ στην πόλη της Αμαλιάδας,
  • Δύο στο Καρδαμά,
  • Δυο στα Λαστέικα και
  • Από μία σε Βαρθολομιό, Δουνέικα, Φοναίτικα, Χανάκια, Λεβεντοχώρι, Σκουροχώρι, Άγιο Γεώργιο, Σπιάτζα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου έχουν κατασχέσει δυο αυτοκίνητα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, καθώς και κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ξεπερνά τις 80.000 ευρώ, ενώ μέρος των κλοπιμαίων έχει ανευρεθεί και κατασχεθεί κατά τις έρευνες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.