Παρασκευή, 9.12.2022, 12:48 πμ

Εξαιρετικό το φετινό κρασί – Πτώση σε παραγωγή και σε τιμές – Τι ισχύει για την Αχαϊα

17.10.2020 / 7:09
γκο-1-229

Εξαιρετικής ποιότητας προβλέπεται ότι θα είναι οι φετινοί ελληνικοί οίνοι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του τρύγου που σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας έχει τελειώσει, ενώ σε άλλες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό τονίζει ο Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). «Σε γενικούς όρους είναι μια εξαιρετική χρονιά η εφετινή. Το επίπεδο της ποιότητας κρίνεται πολύ καλό» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κορδοπάτης κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται στις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν το χειμώνα και την άνοιξη.

Παρά όμως την εξαιρετική ποιοτικά χρονιά, διαφορετική είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά τον όγκο της παραγωγής. «Οι ποσότητες θα έχουν μια μικρή πτώση σε σχέση πάντα με το 2019» σημείωσε ο διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ προσθέτοντας πως «μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στις περιοχές της Αχαΐας, τη Νεμέα, τη Μεσσηνία, τη Ρόδο και την Πάρο». Πτώση η οποία σε αυτές τις περιοχές ξεκινά από το 20% και φτάνει στη Νεμέα το 40% σε σχέση με την περασμένη χρονιά ενώ σε γενικούς όρους, ο όγκος θα είναι μειωμένος από 10% έως 15% κάτι που σύμφωνα με τον κ. Κορδοπάτη είναι ακόμη νωρίς να εκτιμηθεί γιατί σε κάποιες περιοχές δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο τρύγος.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι τιμές του οίνου σε όλη τη χώρα σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η μεγαλύτερη μείωση εμφανίζεται, σύμφωνα με τον κ. Κορδοπάτη «στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου η τιμή είναι μειωμένη κατά 50% αλλά και στην Αχαΐα, όπου παρατηρείται μια πτώση στην τιμή γύρω στο 35%».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα