Εξάρχεια: Εκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη σούπερ μάρκετ από επιθέσεις | dete

Εξάρχεια: Εκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη σούπερ μάρκετ από επιθέσεις

Μία σειρά από έκτακτα μέτρα προκειμένου να προφυλάξει σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια λαμβάνει η αστυνομία έπειτα από το μπαράζ ληστειών που έχουν σημειωθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου αφορμή για αποτέλεσε η επίθεση ενόπλων σε σούπερ μάρκετ επί της Καλλιδρομίου στις 5 Ιουλία. Σε αυτή δύο άντρες με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους αφού εισέβαλαν ένοπλοι στο κατάστημα απειλώντας του υπαλλήλους, πήραν όσα χρήματα μπορούσαν και τράπηκαν σε φυγή με μοτοσυκλέτες. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το σούπερ μάρκετ βρισκόταν μία ομάδα ατόμων που κρατούσαν μπουκάλια τα οποία πιθανότατα ήταν βόμβες μολότοφ.

Στόχος της αστυνομίας που θα αναπτύξει άντρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, μοτοσικλέτες της ομάδας «Ο» και μία διμοιρία των ΜΑΤ, είναι τα σώματα της να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επίθεσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα δοθεί βάση στη φύλαξη τριών καταστημάτων στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής και Καλλιδρομίου. Σε ένα μάλιστα, το οποίο είναι κατάστημα μεγάλης αλυσίδας έχουν τοποθετηθεί άντρες της Ασφάλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει κινήσεις αντιεξουσιαστών και κατά πόσο μπορεί να συνδέονται με τα παραπάνω περιστατικά.