Εν Χορδώ – Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος θα συνεχίσει να “ζει” με το έργο του | dete

Εν Χορδώ - Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος θα συνεχίσει να "ζει" με το έργο του

Η Διεύθυνση και οι Καθηγητές της Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων «Εν Χορδώ», αισθάνονται την αδήριτη ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημοσίως όλους τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού από την Πάτρα και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και σύσσωμη την τοπική κοινωνία, τους φορείς, τους συλλόγους και τα ΜΜΕ, που με κάθε τρόπο εκδήλωσαν την ειλικρινή οδύνη και συμπαράστασή τους στο βαρύ πένθος που προκάλεσε, ο αδόκητος θάνατος του μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντού της Σχολής, Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Η πλούσια μουσική παρακαταθήκη και οι εναργείς πολιτιστικές περγαμηνές που ως κληροδότημα άφησε πίσω του ο αείμνηστος Πατρινός δάσκαλος και μαέστρος, θα εξακολουθήσουν να διέπουν εις το διηνεκές, τους μουσικούς επιγόνους του έργου του.

Η Μουσική Σχολή «Εν Χορδώ», η οποία υπήρξε προσωπικό δημιούργημα και καλλιτεχνικό επίτευγμα του Θοδωρή Γεωργόπουλου, συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, πατώντας γερά στα μουσικά αποτυπώματα που χάραξε ο μεγάλος εκλιπών. Οι Καθηγητές και οι συνεργάτες της Σχολής «Εν Χορδώ» έχοντας όλα αυτά τα χρόνια εγκολπωθεί τις αδιαπραγμάτευτες πολιτισμικές αξίες και τις υψηλές καλλιτεχνικές προκλήσεις του αείμνηστου μαέστρου και μέντορά τους, θα συνεχίσουν αταλάντευτα και με αυστηρή προσήλωση την αποστολή τους, για την μεταλαμπάδευση της μουσικής γνώσης, την ορθή σπουδή και διάδοση της γνήσιας λαϊκής μουσικής, καθώς και την δημιουργία καλλιτεχνικού φυτωρίου.

Παράλληλα και η περιλάλητη Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ», που «γεννήθηκε» μέσα από την ομώνυμη Σχολή και εκπροσώπησε επάξια την Πάτρα σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συνεχίσει την συναρπαστική πορεία της στο μουσικό χάρτη, έχοντας ως πυξίδα και τηλαυγή φάρο, το πολιτιστικό όραμα του υψιπέτη μαέστρου μας.

Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος, θα συνεχίζει να «ζει» και με δαψίλεια να προσφέρει στην Πάτρα μας και την Τέχνη, μέσα από τη Σχολή και την Ορχήστρα «Εν Χορδώ», που ο ίδιος με αυταπάρνηση και επιμονή υπηρέτησε μέχρι την τελευταία του πνοή!