Εντός μίας εβδομάδας έκτακτο προσωπικό στις αίθουσες των ΤΕΙ | dete

Εντός μίας εβδομάδας έκτακτο προσωπικό στις αίθουσες των ΤΕΙ

Στη Σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ που ολοκληρώθηκε  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρέστη η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, κυρία Σία Αναγνωστοπούλου.
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού και επ' αυτού η κυρία Αναγνωστοπούλου δήλωσε πως θεωρεί ότι μέχρι την Παρασκευή 16 ή τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου να είναι σε θέση να μπει το έκτακτο προσωπικό των ΤΕΙ στις διδακτικές αίθουσες.
Για την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης ωστόσο οι απαντήσεις που έλαβαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ ήταν αποθαρρυντικές, καθώς η κυρία Αναγνωστοπούλου τους είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις των προϋπολογισμών, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να διερευνήσει τρόπους μείωσης των λειτουργικών εξόδων (π.χ. ΔΕΗ, δημοτικά τέλη κ.ά.).
 Η Σύνοδος έθεσε το θέμα 85 εκκρεμούντων διορισμών τεχνικού και εργαστηριακού προσωπικού, για το οποίο επίσης τα μέλη της ενημερώθηκαν ότι έχει σταλεί έγγραφο επ' αυτού στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης