Εντυπωσιακό ξενοδοχείο από πάγο χτίζεται… κάθε χρόνο! | dete

Εντυπωσιακό ξενοδοχείο από πάγο χτίζεται... κάθε χρόνο!

Για άλλον ένα χειμώνα, Το IceHotel της Σουηδίας άνοιξε και είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ.

Κάθε χρόνο από το 1989, το IceHotel χτίζεται και ξαναχτίζεται στο χωριό Jukkasjarvi, 200 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, δίπλα στις όχθες του ποταμού Torne. Η φετινή κατασκευή αποτελεί την 28η στη σειρά.

30.000 κυβικά μέτρα χιόνι και πάγος χρησιμοποιήθηκαν φέτος για την κατασκευη του εξωτερικού του, καθως και 500 τόνοι κρυστάλλινου φυσικού πάγου για να δημιουργηθούν τα απαραίτητα έπιπλα και διακοσμητικά από πάγο και γυαλί.

Διαθέτει 35 μοναδικά σχεδιασμένες πολυτελείς σουίτες, αίθουσα όπου γίνονται εκδηλώσεις με θέμα τον πάγο και μια ολοκαίνουρια παγωμένη παιδική χαρά για παιδιά. Στην κύρια αίθουσα, χρησιμοποιήθηκαν 1.000 χειροποίητοι παγωμένοι κρύσταλλοι για να δημιουργήσουν εντυπωσιακούς πολυελαίους.

Συνολικά 36 καλλιτέχνες από 17 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν για να σχεδιάσουν και να χτίσουν το φετινό ξενοδοχείο το οποίο άνοιξε τις «παγωμένες» πόρτες του στις 15 Δεκεμβρίου.

Ιδιαίτερη είναι και η νέα γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο, το οποίο διαθέτει μενού με γεύσεις 12 πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική παραγωγή.

Το ξενοδοχείο έχει φροντίσει και για τους μικρούς επισκέπτες με τη δημιουργία ενός πάρκου χιονιού, που τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν χιονάνθρωπους ή να σχηματίσουν αγγελάκια στο έδαφος.

Το IceHotel λειτουργεί κάθε χρόνο ανανεωμένο από το Δεκέμβριο μέχρι το Μάρτιο.