Εντοπίστηκε ανοικτά της Κεφαλονιάς το πλοιάριο που μεταφέρει στοιβαγμένα 50 άτομα – Είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου | dete

Εντοπίστηκε ανοικτά της Κεφαλονιάς το πλοιάριο που μεταφέρει στοιβαγμένα 50 άτομα – Είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου

Πενήντα άτομα, 13 παιδιά, 14 γυναίκες και 23 άντρες, μεταφέρει το πλοιάριο, χωρητικότητας οχτώ ατόμων, που εξέπεμψε το πρωί του Μ. Σαββάτου σήμα κινδύνου, ανοικτά της Κεφαλονιάς. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό για τον εντοπισμό του ιστιοπλοϊκού, το οποίο αυτή την ώρα ρυμουλκείται στο λιμάνι.

Όπως γράφει το kefalonitikanea.gr, ήδη ετοιμάζεται διαδικασία υποδοχής στο χώρο του λιμεναρχείου Αργοστολίου και έχει βρεθεί το μέρος που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. Πρόκειται για χώρο που παραχώρησαν από την πρώτη στιγμή οι πρόσκοποι του Αργοστολίου, οι οποίοι μάλιστα αυτή τη στιγμή καθαρίζουν και προετοιμάζουν το χώρο.
Στο χώρο του λιμεναρχείου, και ύστερα από συννενόηση της Περιφέρειας με τον διοικητή του Νοσοκομείου, θα βρίσκονται, εκτός από τον ίδιο τον διοικητή, και παιδίατροι του νοσοκομείου για να εξετάσουν τα παιδιά, αλλά και γιατροί για τους υπόλοιπους ναυαγούς.
Επίσης θα προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους χρήζουν ανάγκης αλλά και τρόφιμα που ήδη συγκεντρώνονται στο λιμεναρχείο από την Περιφέρεια, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί ένα γεύμα και για αύριο το πρωί.
Το πλοίο αναμένεται να έρθει το απόγευμα ή το βράδυ αφού αυτή τη στιγμή ρυμουλκείται από σκάφος του λιμενικού.
Να σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε ο αντιπεριφεριάρχης Κεφαλονιάς, η βούληση της Περιφέρειας είναι όσοι πρόσφυγες χρειαστεί να μεταφερθούν στο Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, παρά τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες.